Cătălin Dancu, fost consul al României la New York şi avocat al lui Pacepa, Gigi Becali, Patriciu şi alte personaje controversate, numit în Consiliul de Administraţie al Tarom

Cătălin Radu Dancu a fost numit administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al TAROM, pe o perioadă de patru luni, cu posibilitate de prelungire până la șase luni. Dancu o înlocuiește pe Valentina Ruxandra Trandafir, iar mandatul este până pe 5 septembrie.

18 apr. 2022, 23:25
Cătălin Dancu, fost consul al României la New York şi avocat al lui Pacepa, Gigi Becali, Patriciu şi alte personaje controversate, numit în Consiliul de Administraţie al Tarom

Acționarii companiei aeriene de stat au decis luni să-l numească în CA-ul TAROM pe Cătălin Radu Dancu, avocat și fostul consul al României în New York. Dancu a apărat de-a lungul carierei de avocat persoane controversate precum Alexandru Bodi, Dinu Patriciu, Cătălin Harnagea, Sorin Roșca Stănescu, Radu Moraru, Gigi Becali, Dumitru Sechelariu, Alexander Adamescu, Radu Mazăre, Ion Mihai Pacepa și alții, devenind celebru după ce a fost avocatul lui Alexandra Dinu în divorţul de Adrian Mutu.

Anul trecut, Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu, l-a angajat pe Dancu pentru a-l reprezenta într-un dosar în care este acuzat de proxenetism, potrivit Economica.net.

Cătălin Radu Dancu este de profesie avocat, iar în perioada 2017-2019 a fost consulul României la New York. El a fost numit în acestă funcție în perioada în care Partidul Social Democrat se afla la guvernare, iar presa scria că este un apropiat al lui Liviu Dragnea, dar şi al lui Sorin Grindeanu, chiar actualul ministru al Transporturilor, acţionar cu 97,22% la Tarom, care la vremea respectivă era premier.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu solicită DNA anchetarea lui Vlad Voiculescu şi Dan Barna în cazul achiziţiei de vaccinuri: „S-au cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin pentru 15 milioane de români”

Numirea lui Dancu în Consiliul de Administrație al TAROM vine la doar câteva zile după ce Ministrul Transporturilor a declarat că își dorește numirea în funcțiile de conducere ale TAROM oameni cu experiență.

În aceeași ședință reprezentanții acționarilor TAROM au decis prelungirea mandatelor altor patru membri ai Consiliului de Administrație al companiei aeriene. Așadar, din CA-ul companiei TAROM vor face parte, în continuare, și: Iuliana-Cristina Bârcă; Anca-Daniela Boagiu; Mirel Alexandru Marcu; Idolu Iulian Daniel.

Acționarii companiei aeriene de stat sunt Statul Român reprezentat de Ministrul Transporturilor (97,22% din acțiuni), ROMATSA (1,24% din acțiuni), SIF Muntenia (0,08% din acțiuni) și Companiei Naționale Aeroporturi București (1,46% din acțiuni).

Citeşte şi: Ministrul Apărării Vasile Dîncu a discutat cu omologul său american Lloyd J. Austin III despre situaţia din Ucraina şi operaţionalizarea grupului de luptă din România