Cătălin Denciu, medicul-erou, ar putea fi detubat

Veşti bune de la spitalul din Belgia unde a fost transferat Cătălin Denciu. Ministerul Sănătăţii a oferit noi informaţii despre starea de sănătate a medicului-erou de la Piatra Neamţ.

22 nov. 2020, 16:06
Cătălin Denciu, medicul-erou, ar putea fi detubat
Cătălin Denciu

Cătălin Denciu ar putea fi detubat săptămâna viitoare, anunta Ministrul Sănătăţii. Duminică au apărut veşti noi despre starea lui Cătălin Denciu, medicul-erou rănit în urma tragediei de la Spitalul din Piatra Neamţ.

În seara de 14 Noiembrie,10 bolnavi de COVID-19 şi-au găsit sfârşitul, după ce secţia de terapie intensivă în care se aflau internaţi, a luat foc. Cătălin Denciu era de gardă în momentul în care flăcările au mistuit salonul şi a încercat să îi salveze pe pacienţi. Acesta a suferit arsuri grave pe 75% din corp şi a fost transferat după 12 ore, la spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia.

Cătălin Denciu, medicul erou de la Neamţ, nu are coronavirus, aşa cum anunţase Nelu Tătaru

La opt zile de la internare, Cătălin Denciu urmează să fie detubat săptămâna viitoare.

„Starea este staţionară, este echilibrat hemodinamic şi hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineaţa şi seara, se practică şi procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Mai mult, soţia lui îl va putea vizita. „Vorbim şi cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soţia lui va merge în Belgia, anunţată de medicii belgieni că soţul ei ar putea fi detubat”, adaugă ministrul.

Cătălin Denciu se face bine. Din păcate, încă doi dintre pacienţii care se aflau în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ au murit la Iaşi

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ, a precizat, duminică, pentru News.ro, că doar doi dintre pacienţii care au fost transferaţi la Leţcani în urma incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ mai trăiesc.

Pacienţii, cu coronavirus, în stare gravă, primesc în continuate îngrijire specifică ATI. Alţi doi pacienţi dintre cei şase transferaţi la finalul săptămânii trecute au murit în ultimele zile. Sâmbăta trecută, în Secţia ATI de la Spitalul Judeţean Neamţ a izbucnit un incendiu, iar zece persoane au murit. Ulterior, au mai decedat în total patru dintre pacienţii care se aflau în secţie, fără să fi fost răniţi în incendiu.