Cătălin Drulă intervine după declarațiile Elenei Lasconi: „I-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare”

Cătălin Drulă, liderul USR, pune piciorul în prag după afirmațiile făcute de Elena Lasconi legate de familia tradițională. Drulă a spus că a avut o discuție cu primarul Câmpulung Muscel și i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare.

05 nov. 2023, 16:46
Cătălin Drulă intervine după declarațiile Elenei Lasconi: „I-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare”

Update.

Elena Lasconi a fost retrasă de pe lista de candidați ai USR pentru alegerile europarlamentare și își va continua activitatea de primar al orașului Câmpulung Muscel, unde se bucură de sprijinul USR, a transmis partidul, duminică seara.

„Colega noastră s-a retras din dorința de a nu afecta campania pentru alegerile europarlamentare, pentru a nu permite ca o serie de discuții apărute în spațiul public să mute atenția de la problemele cu care România se confruntă. USR își reafirmă susținerea pentru principiile și valorile liberale pentru care luptă atât în România, cât și în Europa”, a transmis USR.

Știre inițială

Cătălin Drulă a spus că a avut o discuție cu primarul Câmpulung Muscel și i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare.

Decizia lui Cătălin Drulă a fost luată în urma scandalului provocat de declarațiile Elenei Lasconi privind votul la referendumul pentru familie. Liderul USR a decis și convocarea Biroului Național al partidului duminică seara.

Citește și Fiica Elenei Lasconi „dezgustată” de votul mamei sale pentru familia tradițională: „Nu pot să descriu durerea pe care o simt, această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie”

„Am avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-am cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Am decis convocarea Biroului Naţional al USR în această seară pentru formalizarea acestei decizii. Am certitudinea că Elena a înţeles că întreaga discuţie publică din ultimele 24 de ore, împreună cu situaţia personală devenită publică, afectează campania şi concentrarea USR pe lupta cu monstrul PSD-PNL. Elena va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin pentru a face performanţă în administraţie.

Astăzi, mai mult decât oricând, România are nevoie de o alternativă de dreapta şi de soluţii liberale. În faţa unei guvernări corupte şi a isteriei extremiste, avem cu toţii nevoie de o schimbare reală. Vom continua să muncim zi de zi pentru a construi această schimbare”, a declarat preşedintele USR.

Citește și Elena Lasconi, posibil candidat al USR la alegerile prezidenţiale. „Tot ce fac în fiecare zi este pentru România”

Fiica Elenei Lasconi, dezgustată de afirmațiile mamei sale: „Nu o mai susţin din niciun punct de vedere din acest moment”

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a spus că a votat „da” la referendumul pentru familia tradițională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

După afirmațiile făcute, primarul Câmpulung Muscel a primit critici din toate părțile, însă cea mai dură dintre ele a venit de la fiica sa, care a spus, într-o postare pe Instagram că e „în șoc și absolut dezgustată”.

„Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. (…) Sunt în şoc şi absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat DA la referendumul Coliţiei pentru Familie pentru a susţine aşa-zisa familie tradiţională. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiică a ei. (…) Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva niciodată. (…) Mă doare sufletul. Mă doare inima şi am palpitaţii de câteva ore. Nu susţin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidenţiale, deşi ştiu că este favorita multora. (…) Sufăr foarte mult şi nu-mi vine să cred. Consider că dacă eşti creştin şi crezi în legea iubirii +, ar trebui să lupţi pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să îşi aleagă calea şi să-şi poată forma o viaţă fericită şi liniştită. Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motv nu o mai susţin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment”, afirmă fiica Elenei Lasconi, pe Instagram, printre lacrimi.

Ulterior, după anunțul lui Cătălin Drulă legat de retragerea Elenei Lasconi de la alegerile europarlamentare, fiica acesteia, Oana Lasconi, a venit cu o nouă reacție: „Sunt mulțumită să aflu că mama mea nu mai candidează la alegerile europarlamentare. Un homofob în minus în Parlamentul European este un câștig, indiferent de cost. Grija mea este în principal față de LGBTQ+ din România care suferă în fața ignoranței și urii”.