Cătălin Drulă rămâne în Guvern. Premierul Cîţu a anunţat că nu iau în calcul o remaniere

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, poate răsufla uşurat chiar dacă l-a numit pe Florin Cîţu "zombi politic". După semnarea noului protocol al coaliţiei de guvernare, premierul Florin Cîţu a anunţat că nu ia în calcul o remaniere în acest moment.

21 apr. 2021, 15:33
Cătălin Drulă rămâne în Guvern. Premierul Cîţu a anunţat că nu iau în calcul o remaniere

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Ioana Mihăilă să fie numită ministru al Sănătăţii. Apoi, şeful Guvernului a precizat că nu ia în calcul remanierea ministrului Cătălin Drulă.

Întrebat ce va face dacă va fi nemulţumit de activitatea unui ministru, iar coaliţia nu este de acord, premierul Florin Cîţu a declarat că „doresc să nu mai avem astfel de situații în perioada următoare. Eu nu iau în calcul așa ceva în acest moment”.

„Președinții partidelor semnează protocolul pentru că e un protocol politic. Eu nu știu de ce vă duceți direct către remaniere. Eu doresc să nu mai avem astfel de situații în perioada următoare. Eu nu iau în calcul așa ceva în acest moment. O văd ca pe o situație excepțională. A fost foarte clar pentru toți că un document politic nu are cum să… și nu s-a discutat modificarea Constituției”, a explicat premierul Florin Cîţu.

Întrebat dacă ia în calcul remanierea lui Cătălin Drulă de la Transporturi, în condiţiile în care președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că un ministru care își atacă premierul trebuie să-și dea demisia. Florin Cîţu a spus că nu crede că se va mai întâmpla aşa ceva.

Referitor la demisia lui Voiculescu, Florin Cîţu a spus că „nu am luat-o în calcul, dar s-a întâmplat”. „Lucrurile se întâmplă”, a completat Florin Cîţu.