Cătălin Homor, directorul CNADNR: Avem probleme la Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor, a solicitat constructorului Lotului 2 al autostrăzii Lugoj - Deva ca în două săptămâni să-și recalibreze activitatea pe șantier, în sensul de a se alinia normalității unui ritm de lucru necesar pentru realizarea obiectivului.
Ionela Marcu
13 mai 2016, 13:31
Cătălin Homor, directorul CNADNR: Avem probleme la Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Potrivit unui comunicat al CNADNR, Cătălin Homor, împreună cu o echipă de specialiști din cadrul companiei, s-a aflat joi într-o vizită pe șantierele Autostrăzii Lugoj — Deva — loturile 2, 3 și 4 — și pe sectorul afectat al lotului 3 din autostrada Orăștie — Sibiu.

Așa cum am promis că vom monitoriza toate proiectele importante ale companiei, am fost pe șantierele de la Lugoj — Deva și am discutat la fiecare lot în parte cu reprezentanții noștri în teren, cu antreprenorii și cu toți cei implicați în realizarea acestor proiecte. Din câte știm cu toții, la Lotul 2, responsabili fiind cei de la SC Salini Impregilo Spa, avem probleme. Cu toate aceste probleme, create și apărute în timp, le-am solicitat, sper pentru ultima oară, să se alinieze normalității unui ritm de lucru necesar pentru realizarea obiectivului. Suntem într-un contract cu această firmă și le-am solicitat ca în două săptămâni să-și recalibreze activitatea pe șantier. Pe Lotul 3 am constatat că lucrurile s-au îmbunătățit. Este ca un maraton. Se lucrează peste tot, poate nu chiar la nivelul la care ar trebui, dar e mult mai bine decât înainte. Pentru Lotul 4, din cele patru secțiuni, două sunt executate în mare parte și unul este oprit, sistat, ne zbatem să-i obținem autorizația până în luna iulie”, a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR SA.

De asemenea, șeful CNADNR a parcurs și sectorul afectat al Lotului 3 din Autostrada Orăștie — Sibiu, unde, la începutul lunii aprilie, a fost demarată o procedură pentru achiziția unei expertize tehnice pentru întreg lotul.

În plus, în aceeași perioadă, a fost constituit și grupul de lucru, în vederea refacerii Lotului 3 din Orăștie — Sibiu, lucrare ce va fi executată în regie proprie.

Pentru proiectul Orăștie — Sibiu, am dat drumul la șantierul în regie proprie, dar timpul nefavorabil ne-a ținut puțin pe loc. Sunt începute deja lucrările de pregătire ale șantierului și, din momentul în care proiectul va fi aprobat în Comisia Tehnico-Economică, el va intra la capacitate maximă în procesul de reconstrucție„, a spus Homor.

Directorul general al CNADNR a dat asigurări că vizitele pe șantiere se vor înmulți, iar ritmul și monitorizarea proiectelor vor fi principalele direcții pentru perioada următoare.

„Pot să confirm că vizitele pe șantiere vor fi din ce în ce mai dese și nu numai atât, dar mă și aștept ca și cei responsabili de la fața locului să-și asume termenele de contract și dozarea ritmului de lucru pentru predarea la timp a proiectului. Odată cu reorganizarea Companiei și implementarea noii organigrame cred că nu mai este nimic care să ne mai stea în cale sau să avem motive de a găsi scuze pentru întârzieri. Ritmul și monitorizarea proiectelor vor fi principalele direcții pentru perioada următoare”, a declarat Cătălin Homor.

Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj — Deva (km 27+620 — km 56+220) se află la 38,59% fază de execuție, iar antreprenorul lucrării este Asocierea SC Salini Impregilo SPA și SECOL — Societa Edile Construzioni e Lavori — Societate pe Acțiuni.

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj — Deva (km 56+220 — km 77+361) a fost executat în proporție de 43,08%, constructorul fiind Asocierea SC Teloxim Con SRL — COMSA SA — Aldesa Construcciones SA — Arcadis Eurometudes SA.

Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj — Deva (km 77+361 — km 99+500) este realizat în proporție de 44,70%, iar antreprenorul lucrării este Asocierea SC Tehnostrade SRL — SC Spedition UMB SRL.

În ceea ce privește lotul 3 al autostrăzii Orăștie — Sibiu, încă de la jumătatea lunii aprilie a început organizarea de șantier pentru refacerea sectorului, iar CNADNR a mobilizat utilajele, specialiștii și echipele de muncitori pentru demararea lucrărilor.

Deocamdată, au fost executate lucrări de drenări și scurgere a apei. Următoarele etape sunt: terasarea și drenarea cu piatră brută, consolidarea și stabilizarea terenului, reconstrucția corectă în conformitate cu proiectul inițial aprobat, realizarea lucrărilor de drenaj și colectare a apelor la suprafață.

Proiectul pentru cei 200 de metri dintre Săliște și Cunța a fost unul deosebit, deoarece provocarea proiectantului a fost să pună în comun soluțiile sale cu soluțiile inițiale ale autostrăzii pentru a putea funcționa împreună. A reușit această fază, ne-am stabilizat la o soluție și a început deja și implementarea ei. Acesta este un examen atât pentru șefii de proiect, pentru regionalele care concură la acest proiect, cât și pentru companie la nivel central, acolo unde este unitatea specială pentru implementare„, a afirmat Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, la sfârșitul lunii aprilie, după ce a fost și el în vizită de lucru pe șantierele viitoarei autostrăzi Sibiu — Pitești și pe lotul 3 al Autostrăzii Orăștie — Sibiu, împreună cu o echipă de specialiști din cadrul CNADNR.

În data de 3 septembrie 2015, CNADNR a anunțat închiderea circulației rutiere pe Autostrada A1 Orăștie — Sibiu începând din 7 septembrie, la 10 luni de la inaugurarea acesteia, între Nod rutier Săliște (km 270+020) — Nod rutier Cunța (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii. CNADNR a impus constructorului autostrăzii Orăștie — Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porțiunea de 200 — 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare și reconstrucție în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.

Proiectul Autostrăzii Orăștie — Sibiu, ca parte a Rețelei de Transport Trans-Europene (TEN-T CORE), prevede construirea a 82,07 kilometri de autostradă care leagă cele două orașe. Comisia Europeană a decis, în septembrie 2011, finanțarea acestui proiect cu 510 milioane de euro din Fondul de Coeziune.

Autostrada a fost împărțită în 4 loturi de punere în aplicare. Loturile 1 și 2, având lungimea de circa 44 km, au fost deschise traficului în 2013. Loturile 3 și 4 au fost deschise traficului în 2014. În ceea ce privește Lotul 3 (Săliște — Cunța) de aproximativ 22 de kilometri, acesta face obiectul unei anchete penale după ce, pe o porțiune din zona viaductului Aciliu, au apărut fisuri adânci, care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Filmul de pe Disney care este pe prima poziție. E o poveste captivantă la care se pot uita copiii, dar și adulții
Capital.ro
Schimbare pentru românii cu buletin! Se aplică în toată UE începând de anul viitor
Playtech.ro
Schimbare importantă pentru locatarii de blocuri: Cum vor fi convocați de acum proprietarii la ședințele asociației
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Când râsul provoacă haos. Gluma care a declanșat criza hârtiei igienice
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Capital.ro
Marea actriță ne-a părăsit. Era cea mai frumoasă: A devenit o stea pe cer
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
A crescut vârsta de pensionare din iulie 2025! Lovitură dură pentru seniori
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african