Cătălin Măruţă a pierdut procesul cu Gregorian Bivolaru. DAUNE MORALE de 10.000 DE LEI

Cătălin Măruţă a fost obligat de instanţă să achite, în solidar cu Pro TV, daune morale de 10.000 de lei lui Gregorian Bivolaru.

26 mai 2017, 09:25
Cătălin Măruţă a pierdut procesul cu Gregorian Bivolaru. DAUNE MORALE de 10.000 DE LEI

Tribunalul București a constatat „caracterul ilicit al afirmaţiilor referitoare la Gregorian Bivolaru făcute de pârâtul Măruţă Cătălin-Constantin în cadrul emisiunii La Măruţă difuzată pe postul de televiziune Pro TV în datele de 25.06.2015 şi de 26.06.2015” și a condamnat în solidar Pro TV și pe Cătălin Măruță la plata sumei de 10.000 de lei, reprezentând daune morale.

Guru Bivolaru, primul interviu din închisoare. Cum îşi duce viaţa în spatele gratiilor

„Tribunalul sancționează astfel faptul că Măruță l-a asociat pe Bivolaru în două emisiuni, în mod tendențios și complet nejustificat, cu o persoană acuzată de viol. Deși numele bărbatului acuzat de viol nu a fost rostit în emisiune, sub pretextul că trebuie „protejat” până când organele competente vor stabili dacă este sau nu vinovat, în mod bizar Gregorian Bivolaru nu „beneficiază” de aceeași „protecție”, iar numele lui e târât în noroi după bunul plac al realizatorilor de emisiuni.

Cu toate că avocații Pro TV au argumentat că afirmațiile făcute în direct la respectivele emisiuni nu au fost cu rea intenție, ei refuzaseră anterior propunerea de stingere amiabilă a litigiului, făcută de apărătorii lui Gregorian Bivolaru, contrazicându-se astfel singuri.

Salutăm această decizie a Tribunalului București, care arată că mass media nu poate continua să-și construiască audiența pe calomnii și senzaționalism ieftin, ignorând cu bună știință drepturile cetățenilor, legile țării și chiar bunul simț, la adăpostul statutului de a patra putere în stat”, se arată într-un comunicat de presă al MISA.


loading...