Cătălin Predoiu: „Legea Dragnea” denotă o mentalitate de tip mafiot. PNL o va contesta la CCR

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, că Partidul Național Liberal va contesta la Curtea Constituțională legea demnității dacă va fi adoptată de Camera Deputaților, susținând că acest act normativ denotă o "mentalitate de tip mafiot".

10 feb. 2016, 11:58
Cătălin Predoiu: „Legea Dragnea” denotă o mentalitate de tip mafiot. PNL o va contesta la CCR

Acest ‘proiect de lege Dragnea’, promovat în Parlamentul României, este o rușine, denotă o mentalitate de tip mafiot, urmărește să introducă în societate tăcerea care s-a instalat de ani de zile în Teleorman sub conducerea aceluiași domn Dragnea. Nu putem funcționa după legea Omertei — legea tăcerii folosită între mafioți și impusă comunităților în care mafioții își desfășoară afacerile. Această societate nu mai poate fi oprită din a-și exprima puncte de vedere, opinii, a critica și așa mai departe. În plus, denotă o ignoranță totală a domnului Dragnea, pentru că avem în Codul Civil un capitol, un titlu de fapt, care protejează demnitatea, imaginea, viața privată cu mijloace extrem de moderne. Este un titlu care a avut ca model Codul elvețian civil. Nu este nevoie de o astfel de lege. Ea arată o mentalitate de tip mafiot, de tip totalitar„, a susținut Cătălin Predoiu, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a spus că PNL va ataca legea la CCR dacă va fi adoptată, deoarece încalcă mai multe libertăți fundamentale. „Este de neacceptat și evident că o vom ataca la Curtea Constituțională. Vor fi nenumărate motive de neconstituționalitate pentru că încalcă libertăți fundamentale de exprimare, de informare, libertatea presei. (…) Este o mostră de politică expirată”, a adăugat Predoiu.

Proiectul de lege a figurat miercuri pe ordinea de zi a plenului Camerei. După mai multe dispute între PSD și PNL, ședința plenului a fost suspendată.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu, despre Legea Defăimării: Liviu Dragnea vrea să pună sub control internetul în preajma alegerilor