Cătălin Predoiu, mesaj trist pe Facebook: "Am pierdut un eminent dascăl"

Publicat: Marţi, 26 Noiembrie 2019 11:14 // Actualizat: Marţi, 26 Noiembrie 2019 11:14 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj emoţionant după moartea profesorului universitar Stanciu Cârpenaru. 

Profesorul de drept, Stanciu D. Cărpenaru, a încetat din viață, în această seară, la vârsta de 84 ani. "Deplâng dispariţia celui care a fost eminentul dascăl de Drept civil şi comercial, distins Decan al Facultăţii de Drept, om de spirit şi de caracter, prof. univ. dr. Stanciu D. Cărpenaru.

Formator a generaţii de studenţi şi dascăli de drept, profesorul Cărpenaru a înnobilat lumea juridică prin scrierile sale şi a servit cu discreţie şi delicateţe ideea universală a dreptului.

Pe lângă devotamentul ştiinţific şi universitar, cei care au avut şansa să îl cunoască, îi vor păstra amintirea unui om bun şi generos, iar celor care nu au mai avut această şansă, le rămâne să îi intuiască spiritul de jurist rafinat care transpare natural din miile de pagini pe care le-a aşternut pe hârtie, spre beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare. Dumnezeu să îl odihnească!", a scris Cătălin Predoiu pe Facebook. 

Profesor la Facultatea de Drept din București

Și-a început activitatea didactică și științifică la Facultatea de Drept a Universității din București cu cercetarea și susținerea prelegerilor în materia dreptului civil ( teoria generală a obligațiilor, dreptul succesoral, proprietate intelectuală).

Odată cu schimbarea structurii învățământului românesc, după decembrie 1989, profesorul Cărpenaru și-a orientat preocupările științifice către cea mai vie subramură a Dreptului privat, Dreptul comercial.Datorită aplecării către studiu și cercetare , a reușit să publice primul curs de Drept comercial român care a constituit prima lucrare de referință pentru teoreticienii și practicienii dreptului într-o materie aflată la început de drum. 

Profesorul a fost preocupat de dreptul comercial după 1989


Intensificând analiza materiei clasice a Dreptului comercial, profesorul Cărpenaru a elaborat studii aprofundate în domeniul societăților comerciale, al principalelor contracte din activitatea comercială și al tratamentului juridic al comercianților aflați în dificultate financiară.

Purtând un respect deosebit pentru dezvoltarea și răspândirea principiilor Dreptului comercial, a format numeroși juriști, inițial în cadrul programelor de licență și mai apoi, până în prezent în cadrul școlii doctorale.

Prin întreaga sa activitate, profesorul Cărpenaru este unul dintre cei mai reprezentativi autori de Drept civil și cel mai ilustru autor contemporan de Drept comercial român.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit Cătălin Predoiu doliu Facebook Stanciu D. Cărpenaru
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H