Cătălin Predoiu, noul şef PNL Bucureşti: „Îi chem pe toţi liberalii să intre în tranşee”

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu va fi noul şef al filialei liberale din Bucureşti. Predoiu a acceptat, luni, propunerea copreşedinţilor partidului de a prelua conducerea organizaţiei PNL din Capitală.

07 dec. 2015, 11:38
Cătălin Predoiu, noul şef PNL Bucureşti: „Îi chem pe toţi liberalii să intre în tranşee”

Prim-vicepreședintele liberalilor Cătălin Predoiu este noul șef al PNL București după ce funcțiile de copreședinți de la nivelul acestei organizații deținute de Teodor Atanasiu și Anca Boagiu au fost unificate.

„Am acceptat acest mandat gândindu-mă pe de-o parte la PNL, iar pe de altă parte la cetăţenii Bucureştiului. PNL, implicit colegii din organizaţiile din Bucureşti, au nevoie de toate energiile în acest moment. Îi chem pe toţi colegii din PNL, pe cei din organizaţiile din Bucureşti, să intre în tranşee, în frontul electoral care se apropie şi să înceapă o ofensivă care să conducă la victoria partidului în alegerile locale, care să prefigureze victoria în alegerile generale„, a declarat Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu a acceptat propunerea celor doi copreședinți ai PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, de a deveni lider la PNL București, după ce a avut o întâlnire cu aceștia în sediul din Modrogan.

Consiliul Național al PNL care va avea loc vineri va valida această propunere. Liberalii s-au reunit luni la Parlament în ședința Comisiei de unificare a PNL.

CITEŞTE ŞI Ce spune Cătălin Predoiu despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei

Oferta pe care a primit-o Cătălin Predoiu, reprezentat al aripii PDL din nou PNL, vine în contextul în care liberalii au decis cu puţin timp în urmă ca funcţia de secretar general al PNL să se unească sub conducerea lui Ilie Bolojan, reprezentat al aripii PNL din noua formaţiune.

Anunţul a fost făcut de copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, la finalul şedinţei PNL, ei precizând că decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, urmând a fi validată vineri de Consiliul Naţional al partidului.

Vasile Blaga a precizat că în această săptămână, tot la CN al PNL, va fi anunţat şi candidatul formaţiunii la Primăria Capitalei, dar a adăugat că Predoiu rămâne propunerea PNL pentru postul de premier.

„Am decis ca Bucureştiul să aibă un singur preşedinte, am decis cu unanimitate că domnul Predoiu este propus şi sunt convins că va fi votat (la Consiliul Naţional-n.r). (…) Domnul Predoiu rămâne propunerea PNL pentru funcţia de premier”, a declarat Blaga, la finalul discuţiilor din comisia de unificare.

În ceea ce priveşte unificarea funcţiei de secretar general, împărţită până acum de Gheorghe Flutur şi Marian Petrache, Alina Gorghiu a precizat că aceasta va fi preluată de primarul Oradea, Ilie Bolojan. Gorghiu a mai spus că deciziile au fost luate prin consens şi că nimeni, nici Gheorghe Flutur, nici Marian Petrache şi nici Teodor Atanasiu sau Anca Boagiu, care asigurau conducerea organizaţiei Bucureşti, nu a fost sancţionat.

Ea a mai susţinut că deciziile care urmează să fie validate de Consiliul Naţional de vineri reprezintă un semnal că partidul a înţeles direcţia în care trebuie să meargă pentru a corespunde aşteptărilor electoratului.