Catastrofă pentru UiPath! Gigantul IT din Romania se prăbuşeşte! Scăderi colosale pe bursă după ce compania a anunţat pierderi totale de 526 de milioane de dolari

UiPath, gigantul IT din Romania, se prăbuşeşte. S-au înregistrat scăderi colosale pe bursă, după ce compania a anunţat pierderi totale de 526 de milioane de dolari.

31 mart. 2022, 12:17
Catastrofă pentru UiPath! Gigantul IT din Romania se prăbuşeşte! Scăderi colosale pe bursă după ce compania a anunţat pierderi totale de 526 de milioane de dolari

Catastrofă pentru UiPath! Acţiunile au închis cu un minus de 8% şedinţa de la bursa din New York, dar au pierdut încă 16% ulterior, după ce gigantul IT din România a anunţat pierderi de 526 milioane de dolari la venituri de 892 milioane de dolari, în anul fiscal 2022.

Catastrofă pentru UiPath. Gigantul IT din Romania se prăbuşeşte! Scăderi colosale pe bursă după ce compania a anunţat pierderi totale de 526 de milioane de dolari

Citeşte şi Daniel Dines, fondatorul UiPath: „Viaţa la terasă, în Bucureşti, e mai bună decât cea din San Francisco”

Analiştii estimau o pierdere de 7 cenţi pe acţiune, dar acestea s-au ridicat în realitate la 12 cenţi pe acţiune. În acest an acţiunile UiPath au un minus de aproape 34%, conform datelor de la bursa din New York.

După închiderea şedinţei de tranzacţionare acţiunile au mai pierdut 16%, ajungând la o cotaţie de 24,4 $, conform portalului Google Finance. După acest declin capitalizarea de piaţă a UiPath era de 14,9 mld. de dolari.

Compania a anunţat pentru trim. 4 al anului fiscal 2022 venituri de 289,7 mil. $, mai mari cu 39% de la an la an.

Pentru întreg anul fiscal 2022, care se încheie la 31 ianuarie 2022, UiPath a avut venituri de 892 mil. $, faţă de 607,6 mil. $ în anul fiscal 2021 şi pierderi nete de 526 mil. $ faţă de 92 mil. $ în perioada anterioară, conform datelor companiei, scrie ZF.ro.

În comunicatul de presă dedicat rezultatelor, UiPath a pus în prim plan creşterea veniturilor şi a numărului de clienţi, susţinând astfel că ultimul trimestru a fost unul “puternic”.

Compania menţionează că Annualized Renewal Run-Rate (rata anuală de reînnoire a abonamentelor ARR)- indicator utilizat adesea de companiile de software ca serviciu pentru a arăta la ce venituri se poate aştepta compania pe baza abonamentelor, a fost de 925 mil. $, mai mare cu 59%.

“Echipa UiPath a oferit un final puterrnic pentru anul fiscal 2022 cu o rată anuală netă de reînnoire a abonamentelor record de 107 mil. $ în trim. 4, o creştere de 72% de la an la an. Credeam că această evoluţie stă mărturie pentru platforma noastră completă şi puternic diferenţiată pe piaţă”, a declarat Daniel Dines, cofondator şi CEO al UiPath.

Citeşte şi Dan Vîlceanu: După 2026, poţi să opreşti reformele pe care ţi le-ai asumat prin PNRR, să abrogi toate actele normative pe care le-ai elaborat în această perioadă