Catastrofă umanitară, femei şi copii au fost masacraţi la Alep. Forţele prosiriene au executat 82 de civili

Forţe prosiriene au executat cel puţin 82 de civili - inclusiv femei şi copii - în cartierele din estul Alepului pe care le-au recucerit de la rebeli, a anunţat marţi ONU.

13 dec. 2016, 12:58
Catastrofă umanitară, femei şi copii au fost masacraţi la Alep. Forţele prosiriene au executat 82 de civili

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a atras atenţia că mii de persoane sunt în pericol să îşi piardă viaţa în estul Alepului, unde are loc o catastrofă umanitară tot mai mare.

Luni, apărarea rebelilor a cedat, ceea ce a dus la un avans semnificativ al armatei în mai mult de jumătate din ultimele zone din Alep rămase sub controlul insurgenţilor şi la o retragere a rebelilor în doar câteva districte pe malul vestic al răului care traversează oraşul.

Recucerirea tuturor cartierelor rebelilor din Alep va reprezenta cea mai mare victorie pe frontul de lupta de până acum pentru preşedintele sirian Bashar al-Assad şi coaliţia să militară formată din forţele aeriene ale Rusiei, Iran şi miliţiile şiite.

Totuşi, ONU a anunţat că în cartierele cucerite din Alep, forţele prosiriene au executat zeci de de civili – inclusiv femei şi copii. „Până acum, 82 de civili au fost ucişi, inclusiv femei şi copii„, a declarat un purtător de cuvânt al ONU, Rupert Colville, într-o conferinţă de presă susţinută la Geneva. Potrivit acestuia, printre victime se află 11 femei şi 13 copii