Câte mese trebuie să aibă un copil pe zi şi de ce e nevoie de disciplină alimentară

Despre cate mese trebuie sa aiba un copil pe zi, importanta programului ordonat de masa si disciplina alimentara. Una dintre primele deprinderi care trebuie imprimate copilului este programul ordonat de masa.

22 sept. 2014, 06:23
Câte mese trebuie să aibă un copil pe zi şi de ce e nevoie de disciplină alimentară
In toate timpurile a existat un ceremonial al servirii hranei, pe care toti comesenii trebuiau sa-l respecte. Agitatia proprie zilelor noastre ne indeparteaza tot mai mult de ceea ce ar trebui sa insemne de fapt aceasta, insa datoria ta, ca mamica, este sa stabilesti macar cateva reguli de baza pentru copilul tau.


Dezechilibrul creeaza probleme 

Un program de alimentatie care nu este bine stabilit creeaza diverse probleme. Vorbim astfel de dezechilibre alimentare care afecteaza dezvoltarea armonioasa a copilului, de tulburari digestive sau chiar de atmosfera negativa produsa de conflictele dintre mama si copil aparute atunci cand cel mic nu respecta programul de masa. Rezultatul acestora va fi unul pe masura: dureri de stomac, balonare, constipatie, greturi. Dar malnutritia are si manifestari ale suferintei sistemului nervos: ameteli, dureri de cap, iritabilitate, anxietate.