Câte ouă trebuie să mânânci, maximum, într-o săptămână, în funcție de vârstă. Sfatul experților în nutriție

Nutriționiștii vin cu sfaturi prețioase. Câte ouă putem mânca, de fapt, pe săptămână?

29 ian. 2024, 12:55
Câte ouă trebuie să mânânci, maximum, într-o săptămână, în funcție de vârstă. Sfatul experților în nutriție

Românii adoră să consume ouă la micul-dejun, mai ales că sunt produse extrem de valoroase, încă din cele mai vechi timpuri. Oul conține factori nutritivi indispensabili organismului. Dar câte ouă trebuie să mânânci, maximum, într-o săptămână?

Oul este unul dintre cele hrănitoare și sănătoase alimente, pentru că este bogat în nutrienți extrem de valoroși. Pe de altă parte, ouăle au fost asociate și cu colesterolul mărit, deoarece și aceste alimente conțin colesterol. Însă experții susțin că lucrurile nu stau atât de rău.

Ouăle au și niveluri ridicate de proteine, vitamine A, B şi D, precum şi luteină sau zeaxantină, antioxidanţi esenţiali pentru sănătatea ochilor.

Spre exemplu, un ou mare conține aproximativ 186 de mg de colesterol și 6 grame de proteine ​​de înaltă calitate, așadar aportul zilnic recomandat de colesterol este de 300 de miligrame pentru adulți, notează Tastingtable. Așadar, cât de bune sunt ouăle și cât de des ar trebui să le consumăm? Vezi AICI: Răspunsul te va surprinde!