Câte zile libere mai sunt până la sfârşitul anului. Când vor fi anunţate liberele pentru 2020

Proiectul de lege care prevede publicarea zilelor libere de peste an înainte de data de 15 ianuarie a fiecărui an, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților. Astfel, Guvernul va publica toate zilele libere acordate conform Codului muncii, nemaiputând, ulterior, pe parcursul anului, să revină asupra datelor cu ordonanțe de urgență.

03 iul. 2019, 12:26
Câte zile libere mai sunt până la sfârşitul anului. Când vor fi anunţate liberele pentru 2020

ZILE LIBERE. „Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, pentru personalul din sistemul bugetar, zilele lucrătoare pentru care se acordă zile libere, zile care preced şi/sau care succed zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează, prevăzute la alin. (1), precum şi zilele în care se recuperează orele de muncă neefectuate” se arată în document, potrivit legestart.ro.

Citeşte şi ZILE LIBERE 2019. Veşti PROASTE pentru români, când este programată următoarea minivacanţă. Avem şi liberele din 2020

Inițiatorii proiectului au susținut că predictibilitatea zilelor libere va ajuta angajații să își planifice din timp minivacanțele/rezervările, investitorii și angajatorii vor ști din timp când se va lipsi, iar firmele din domeniul turismului se vor pregăti din timp cu oferte pentru aceste perioade.

”Predictibilitatea astfel obținută va facilita planificarea din timp a activității sectorului privat cu cea din sectorul public, sectoare co-dependente, întrucât va oferi sustenabilitate nevoilor societății actuale, pentru a-și putea desfășura activitatea în mod coordonat.

Această măsură vine în ajutorul companiilor din sectorul privat, astfel acestea își vor putea gestiona din timp activitățile și perioadele libere, pentru a se alătura angajaților din sectorul public”, se mai arăta în expunerea de motive a proiectului. 

Câte zile libere mai sunt în acest an

  • 15 august (joi)  Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie (sâmbată) Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (duminică) Ziua Marii Uniri
  • 25 decembrie (miercuri)  Crăciun
  • 26 decembrie (joi) Crăciun