Categoria de bugetari pentru care se vor majora bonurile de masă. Câți bani vor primi în plus

Valoarea bonurilor de masă va fi majorată, însă doar pentru o singură categorie de bugetari. Este vorba despre angajații CFR SA, care din 1 noiembrie vor primi tichete de masă de 30 lei.

09 nov. 2022, 21:11
Categoria de bugetari pentru care se vor majora bonurile de masă. Câți bani vor primi în plus

Conducerea Companiei CFR Călători a anunțat că va acorda tichetelor de masă în valoare de 30 de lei.

Valoarea bonurilor de masă pentru angajații CFR SA a crescut de la 1 noiembrie 2022, de la 20 la 30 de lei.

Astfel, ei vor primi 10 lei în plus, iar schimbarea a intrat deja în vigoare de la începutul acestei luni.

De asemenea, salariile la peste 25.000 de angajați ai CFR SA vor fi mărite de la 1 decembrie.  Anunțul a fost făcut de conducerea companiei, majorarea salariilor din decembrie 2022 fiind a doua din acest an.

Conform ordonanței din Guvern,  salariul acestora va fi majorat cu 6%. Modificarea a fost inclusă într-un act adițional privind Contractul Colectiv de Muncă.

În acest an,  conducerea CFR SA a majorat veniturile angajaţilor cu 16% şi a crescut valoarea tichetului de masă de la 15 lei, la 30 de de lei.

„Angajaţii CFR SA încheie anul 2022 cu o creştere salarială cu 16%! Compania Naţională de Căi Ferate a semnat noul act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), cu o majorare salarială de 6%, de la 1 decembrie 2022, şi creşterea valorii tichetului de masa, de la 1 noiembrie 2022, la 30 de lei, de la 20 de lei.  Menţionăm faptul că, în anul 2021 angajaţii CFR SA nu au beneficiat de nicio creştere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată în decembrie 2020!”, au precizat reprezentanții companiei pe pagina de Facebook CFR Infrastructură.

La începutul verii, angajații CFR au mai primit o creștere a salariului cu bază. Tichetele de masă au crescut atunci cu 5 lei, mai precis de la 15 lei, la 20 de lei.

Ultima majorare a acestora a fost la finalul anului 2020.

Negocierile dintre sindicate și administrație pentru actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă la Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a avut loc la începutul lunii noiembrie.

Citiți și: Vouchere de vacanţă şi bonuri de masă 2022. Bani mai mulţi pe card, schimbare uriaşă în Codul Fiscal

Vouchere sociale de 250 lei anulate. Capcana în care au căzut mulţi români beneficiari de tichete sociale