Categoria de persoane care primește vouchere de 5.000 de euro pentru a se putea angaja. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de sprijinul financiar

O categorie de persoane dintr-un oraș din România primește vouchere de 5.000 de euro pentru a se putea angaja.

13 dec. 2023, 11:40
Categoria de persoane care primește vouchere de 5.000 de euro pentru a se putea angaja. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de sprijinul financiar

Se întâmplă în municipiul Bistrița, din județul Bistrița-Năsăud. Persoanele care au probleme de sănătate, mai exact cele cu dizabilități, primesc vouchere de 5.000 de euro din partea statului. În această categorie intră cetățeni cu dizabilitate auditivă, nevăzători și beneficiari cu dizabilitate fizică. Ei vor putea folosi voucherele pentru a-și achiziționa scaune rulante, aparate auditive, proteze, editoare de text sau alte dispozitive.

Peste 100 de oameni din județ au cerut acest sprijin financiar. Autoritățile vor să le dea o mână de ajutor să se angajeze și consideră că aceste dispozitive sunt necesare pentru persoanele cu dizabilități care vor pătrunde pe piața muncii.

Citește și Lovitură pentru mii de pensionari la început de 2024. Mulți nu vor mai primi vouchere pentru alimente

„La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, au fost înregistrate în grupul ţintă un total de 201 persoane cu dizabilităţi. Acestea fiind informate, consiliate şi mediate pe piaţa muncii”, au transmis inițiatorii proiectului.

Vorbim de un program cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, intitulat „Facilitarea Inserţiei pe Piaţa Muncii a Persoanelor cu Dizabilităţi”.

Pe lângă acest ajutor financiar prin care oamenii își pot găsi un loc de muncă, ei beneficiază și de consiliere și servicii de informare.

Citește și Buletinele expirate pot bloca conturile bancare. Noile norme de securitate ofertă băncilor autoritatea de a bloca conturile clienților

„Solicitări de decontare voucher au fost depuse de beneficiari la DGASPC Bistriţa de 108 persoane. Aceştia beneficiind de voucher în valoare de 23.000 lei. 43 de beneficiari cu dizabilitate auditivă, 24 beneficiari cu dizabilitate vizuală (nevăzători) și 41 beneficiari cu dizabilitate fizică”, au transmis reprezentanții AJOFM BN.

Ce condiții trebuie să îndeplinească oamenii

Cine solicită ajutorul financiar trebuie să:

  • să aibă între 18 și 65 de ani
  • să prezinte un certificat de încadrare în grad de handicap
  • să demonstreze că nu au un loc de muncă și că sunt dispuși să își caute un job.