Categoria de români care ar putea primi amenzi uriașe pe litoral! Anunțul pe care trebuie să îl știe toată lumea

Iubitorii de animale au primit cea mai bună veste. Statul le dă voie acum să își aducă micuțele patrupede pe litoralul românesc. Totuși, aceștia trebuie să respecte niște reguli stricte.

03 apr. 2022, 11:59
Categoria de români care ar putea primi amenzi uriașe pe litoral! Anunțul pe care trebuie să îl știe toată lumea

Categoria de români care ar putea primi amenzi uriașe pe litoral. Astfel, dacă stăpânii animalelor de companie nu le vor ține în lesă sau nu vor curăța după ele vor risca să primească amenzi de până la 10.000 lei, spune cea mai nouă lege intrată în vigoare.

Categoria de români care ar putea primi amenzi uriașe pe litoral! Anunțul pe care trebuie să îl știe toată lumea

Indiferent de perioada din an, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis accesul câinilor utilitari aparţinând persoanelor cu dizabilităţi. Prin excepţie de la prevederile proiectului, pe durata sezonului estival, accesul câinilor din dotarea Ministerului Afacerilor Interne şi al câinilor utilitari aparţinând persoanelor cu dizabilităţi, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis fără acordul operatorilor de plaje.

„Accesul persoanelor fizice însoțite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis oricând în afara sezonului estival. Pe durata sezonului estival, accesul persoanelor fizice însoțite de animale de companie, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic, este permis numai cu acordul operatorilor de plaje (…). Accesul cu animale de companie pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic este permis, indiferent de perioada din an, cu condiția ca animalele de companie să fie ținute în zgardă sau ham și lesă”, este precizat în lege.

Citește și: S-au dus să se relaxeze pe o plajă de nudişti, însă la scurt timp s-a declanşat iadul. Bărbaţii au fost fugăriţi minute întregi pe malul mării de un cerb. Scăparea a venit din partea unor poliţişti, însă ce au făcut organele de ordine i-a şocat pe cei doi
Astfel, stăpânii care au animale care nu dețin zgardă, ham și lesă, vor risca amenzi între 100 și 1.000 de lei. Mai mult decât atât, stăpânii vor fi obligaţi să aibă la ei pungi sau alte recipiente în care să strângă  fecalele animalelor şi a le arunca apoi la coșurile de gunoi. Cei care nu vor face asta vor risca o amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 lei.

Citește și: În ce condiţii îţi poţi plimba câinele pe plajă, fără să fii amendat. Noi reguli pentru posesorii de animale de companie