Categoria de români care va primi noi stimulente financiare. Anunţul făcut de Raluca Turcan

Ministrul Muncii anunță că vor fi acordate stimulente pentru cei care și-au dublat activitatea lucrând la recalcularea pensiilor.

17 apr. 2021, 14:52
Categoria de români care va primi noi stimulente financiare. Anunţul făcut de Raluca Turcan
Recalculare pensii. Ministrul Muncii, veşti bune pentru pensionari: "Avem deja 220.000 de dosare evaluate"

Categoria de români care va primi noi stimulente financiare. Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei activităţi în perioada următoare se lucrează la acordarea unor stimulente pentru cei care şi-au dublat activitatea, a subliniat guvernanta PNL.

Categoria de români care va primi noi stimulente financiare. Anunţul făcut de Raluca Turcan

„Ne-am asumat evaluarea tuturor dosarelor de pensii din România şi facem acest lucru în paralel cu procesarea dosarelor actuale ale românilor care se pensionează. Este un proces complex, dar absolut necesar, unul în care sunt deja implicate resurse considerabile.

Calendarul nostru ţine cont atât de numărul de dosare rămase de evaluat, cât şi de gradul de complexitate al acestora – am evaluat deja peste 230.000 de dosare, dar vor urma dosare de mare complexitate, cu elemente diferite de contributivitate. Ca iniţiator al recalculării pensiilor din România îmi doresc ca acest proces să fie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri şi din aceste motive voi continua să mă aflu cât de des posibil între colegii din teritoriu, între cei care înţeleg şi contribuie la acest efort.

Toţi cei implicaţi ştiu deja că lucrăm la o serie de măsuri care să permită continuarea accelerată a acestei activităţi în perioada următoare prin suplimentarea de personal (pe perioadă determinată) şi stimulente pentru cei care şi-au dublat practic activitatea.

Am comunicat astăzi colegilor din Casa de Pensii Sibiu intenţia noastră de a finaliza actul normativ referitor la recrutarea de personal şi acordarea de stimulente în cel mai scurt timp posibil. În felul acesta pregătim cadrul legal pentru absorbţia banilor din PNRR pentru reforma sistemului de pensii, reformă care pe lângă recalculare, digitalizare şi dotare cu echipamente cuprinde şi această componentă de sprijin pentru structurile actuale implicate în acest proces fără precedent. Urmează să avem consultări cu instituţii partenere precum Ministerul Finanţelor, astfel încât să prezentăm o variantă care să respecte toate rigorile”, a scris, sâmbătă, ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Salarii 2021. Raluca Turcan a făcut anunţul mult aşteptat de români: Nu scad veniturile, ci cresc salariile lăsate mereu în urmă!