Catel: Vom reduce rata creditelor neperformante la 8% după vânzarea pachetului de 495 milioane euro

Volksbank îşi va reduce rata creditelor neperformante de la 22% la 8% după vânzarea unui pachet cu întârzieri de peste 90 de zile, cu o valoare de 495 milioane euro, tranzacţia urmând să fie încheiată în circa două luni, după acceptul Consiliului Concurenţei, potrivit preşedintelui Benoit Catel. 

11 iun. 2014, 11:20
Catel: Vom reduce rata creditelor neperformante la 8% după vânzarea pachetului de 495 milioane euro

„Negocierea pentru vânzarea pachetului de credite neperformante a durat şase-opt luni, iar tranzacţia se va încheia în circa două luni, fiind în prezent în analiză la Consiliul Concurenţei”, a afirmat marţi Catel la conferinţa ZF Bankers Summit’14. El a precizat că pachetul nu a inclus şi credite viabile. „Am vândut doar credite proaste, nu am inclus şi credite bune în pachet. Când vinzi credite neperformante, vinzi ceva care nu a fost de succes”, a spus Catel.

El a precizat că pregăteşte banca pe care o conduce atât pentru vânzare, dar şi pentru creşterea business-ului, pentru a vinde un model sustenabil de afaceri.
„Acţionarii vor să vândă banca până la finele anului viitor, trebuie să ne pregătim pentru că vrem să vindem o bancă performantă. De aceea, vrem să separăm lucrurile în două, creditele bune de cele rele”, a adăugat Catel.

Întrebat care sunt planurile băncii, preşedintele instituţiei de credit a menţionat că doreşte o dezvoltare atât pe segmentul corporate, cât şi pe retail. „Pentru o bancă mică precum Volksbank creditarea nu e dificilă, e dificil să-ţi recuperezi banii apoi. Pe depozite trebuie să lucrezi la încrederea clienţilor, să ai produse bune”, a spus Catel.