Căţelul care a emoţionant lumea întreagă a murit la 20 de ani FOTO

Schoep, câinele cu artrită care a emoţionat lumea întreagă atunci când stăpânul său l-a purtat în braţe, într-un lac, a murit la vârsta de 20 de ani.

20 iul. 2013, 09:16
Căţelul care a emoţionant lumea întreagă a murit la 20 de ani FOTO

John Unger, stăpânul lui Schoep, un ciobănesc german, a anunţat moartea animalului postând o fotografie cu amprenta lăbuţei sale în nisip, însoţită de comentariul: „Respir dar abia mai pot să respir. Schoep a murit ieri. Mai multe informaţii zilele următoare”.

Zeci de mii de oameni i-au adus condoleanţe.

Povestea lui Schoep a devenit faimoasă în întreaga lume anul trecut, după ce pe internet a apărut o imagine în care John Unger îl ţinea pe căţel în braţe, într-un lac, pentru a-i alina durerile provocate de artrită. El a fost o inspiraţie pentru fundaţia Schoep Legacy Foundation, care a strâns peste 25.000 de dolari pentru a ajuta familiile sărace să îşi îngrijească câinii bătrâni, cu ajutorul donaţiilor din întreaga lume.

Şi John Unger a primit donaţii din partea străinilor impresionaţi de povestea lui Schoep, iar câinele a avut parte, astfel, de cel mai bun tratament veterinar în ultimele luni. Căţelul a primit atât de mulţi bani, încât cei rămaşi în plus au fost folosiţi pentru cauze nobile, în fundaţia Schoep Legacy.

John Unger i-a mulţumit lui Schoep că i-a salvat viaţa. El şi fost sa logodnică l-au adoptat pe căţel în urmă cu 19 ani, dar când s-au despărţit, John a fost aproape de sinucidere. „Nu cred că mai eram aici dacă nu ar fi fost Schoep. M-a salvat. Nu ştiu cum să explic. Pur şi simplu m-a salvat”, povestea Unger.

John îl ducea pe Schoep, când acesta a îmbătrânit, în fiecare seară, în lac, pentu a adormi. „Schoep adoarme în fiecare seară când este purtat pe lac. Apa îi alină durerea. Lake Superior este destul de cald acum, aşa că temperatura apei este perfectă”, explica o prietenă a lui John, cea care le-a făcut fotografia. Unger nu îşi permitea, pe atunci, să îi plătească tratamentele lui Schoep, care să îl scape de durere, întrucât costau 200 de dolari pe sesiune.