Căţeluşii care joacă şah şi citesc. O familie postează zilnic fotografii inedite cu patrupezii lor

Un cuplu olandez deţine un jurnal foarte bine documentat al vieţii celor doi patrupezi pe care îi îngrijesc, postând în fiecare zi fotografii cu ciobăneştii englezi în ipostaze amuzante şi inedite, de la luarea cinei până la citit şi jucat şah.

07 feb. 2013, 09:14
Căţeluşii care joacă şah şi citesc. O familie postează zilnic fotografii inedite cu patrupezii lor

Cees Bol şi Hanneke van de Watering, din satul Sibculo, Olanda, surprind aventurile lui Sophie, de patru ani, şi Sarah, de doi ani, pe care îi fotografiază pe parcusului anului în împrejurimile pitoreşti din zona satului.

„Trăim în partea de est a Olandei, aproape de graniţa cu Germania. Cu atâtea păduri în cartier şi cu schimbarea anotimpurilor, mereu este timp pentru o plimbare bună”, spune Cees,  în vârstă de 45 de ani, potrivit Mediafax.

Aceasta povesteşte că aproape la fiecare plimbare îi iau după ei pe cei doi ciobăneşti englezi, care se întâlnesc adesea cu alţi câini din aceeaşi rasă.

„Acum avem doi ciobăneşti pe nume Sophie şi Sarah, dar mereu am avut ciobăneşti englezi. Nu îi înmulţim şi nu îi ducem la expoziţii, îi păstrăm doar de drag”, a mai spus olandezul Cees, descriind cele două animale de companie ca având „un caracter minunat”.

Întrebată care este motivul pentru care publică aceste fotografii, Cees a răspuns: „(…) Am observat că pot să fac oamenii să zâmbească. Pozele îi fac pe oameni fericiţi şi verifică în fiecare zi dacă a apărut o imagine nouă.”

„Câteodată primesc mailuri de la oameni care îmi spun că atunci când se simt puţin trişti se uită în albumele de fotografii şi se simt mai bine”, explică olandezul.