Cathedral Plaza va fi demolată. Decizia judecătorilor este definitivă

Curtea de Apel Ploieşti a decis, definitiv, anularea hotărârii prin care fusese suspendată executarea deciziei de demolare a clădirii Cathedral Plaza, aflată în imediata vecinătate a Catedralei Sf. Iosif.

13 sept. 2015, 13:58
Cathedral Plaza va fi demolată. Decizia judecătorilor este definitivă

Apelul Arhiepiscopiei Romano-Catolice prin care se solicita anularea sentinţei civile din 15 aprilie 2015 a fost admis de Curtea de Apel Ploieşti, care, în rejudecare, a respins cererea de suspendare a executării silite privind desfiinţarea Cathedral Plaza. Hotărârea este definitivă, nefiind supusă recursului, se arată într-un comiunicat al Arhiepiscopiei.

Anulează în tot sentinţa apelată, reţine procesul spre rejudecare şi, evocând fondul, respinge cererea de suspendare executare silită ca neîntemeiată. Definitivă„, este decizia Curţii de Apel Ploieşti.

În 15 aprilie, Tribunalul Dâmboviţa suspendase temporar executarea hotărârii din 2012 prin care aceeaşi instanţă dispusese obligarea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să emită decizia de desfiinţare a clădirii Cathedral Plaza.

Citeşte şi Clădire cu spaţii comerciale şi birouri, construită lângă Cathedral Plaza FOTO

Deşi primarul general Sorin Oprescu, încă în funcţie, este obligat să emită decizie de desfiinţare a molohului care afectează Catedrala Sf. Iosif, acesta cheltuie sume imense din bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru a comanda expertize inutile, care să îi justifice atitudinea de a nu demola o clădire ilegală, aducând un grav prejudiciu bucureştenilor şi ordinii de drept, dar un mare câştig deţinătorului clădirii„, susţin reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti a anunţat, în luna martie, că a depus la DNA o plângere penală în cazul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragoş Bîlteanu şi Ioannis Papalekas, proprietarul Cathedral Plaza, precum şi a unor angajaţi ai Primăriei Bucureşti, pentru „refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desfiinţare a clădirii ilegale Cathedral Plaza şi de a proceda la demolarea imediată a acesteia şi la refacerea parcului public existent anterior„.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara atunci că procedurile referitoare la Cathedral Plaza se desfăşoară în conformitate cu prevederile legale, iar afirmaţiile Arhiepiscopiei Catolice, care l-a reclamat la DNA, sunt nejustificate şi denigratoare.