Cati Andronescu, către elevi: „Fiţi atenţi că faceţi greşeli de ortografie!” Ce greşeală a comis ministrul Educaţiei

Ecaterina Andronescu le transmite absolvenților de gimnaziu, într-o înregistrarea video postată pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei,  că subiectele la Evaluare naţională la limba română au fost ușoare și le recomandă să se mai uite peste ceea ce au de rezolvat la proba de matematică. Mai mult, ministrul Educației le cere elevilor să nu-i mai transmită mesaje prin care îi cer subiectele, atrăgând atenţia că unele dintre ele sunt pline de greșeli de ortografie. La rândul ei, Ecaterina Andronescu a făcut şi ea o mică greşeală de exprimare.

19 iun. 2019, 12:02
Cati Andronescu, către elevi: „Fiţi atenţi că faceţi greşeli de ortografie!” Ce greşeală a comis ministrul Educaţiei

„Dragii mei absovenți de gimnaziu, Astăzi sper că ați avut o zi ușoară, o zi în care ați dat primul examen din viața voastră, o zi în care ați dat examen la o disciplină importantă pentru fiecare dintre noi, limba și literatura română. Subiectele au fost frumoase, subiectele v-au permis să arătați că știți carte, și de asemenea că puteți să fiți creativi cu ceea ce ați învățat. Peste o zi o să dați examen la matematică, o disciplină care ne construiește gândirea algoritmică, ne dă rigoare în modul în care gândim ne ajută să ne structuram ideile. Vă doresc să aveți succes și la matematică. În ziua de repaus pe care o aveți răsfoiți ceea ce ați făcut, încercați să vă mai uitați odată peste exercițiile pe care le-ați rezolvat cu profesorii voștri la clasă și sunt sigură că veți obține și la examenul de matematică rezultate bune.

Foarte mulți dintre voi mi-ați trimis mesaje și în aceste mesaje mi-ați cerut să vă spun subiectele. Nu mai îmi trimiteți mesaje cu această cerință, că fără îndoială nu am cum să fac lucrul acesta și nici nu-l voi face niciodată. În același timp când scrieți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie, pentru că asta mă supără și supără pe oricine le vede, dar mai ales pe profesorii voștri de limba și literatura română. Aveți încredere în voi și cu siguranță veți putea să dați rezultate bune, rezultate corecte și la examenul de matematică. Vă doresc succes și să aveți încredere în voi!”, le-a transmis Ecaterina Andronescu absolvenţilor de clasa a VIII-a.  

Deşi îi îndeamnă pe elevi să nu mai greşească, ministrul a comis şi el o mică greşeală de exprimare, inversând topica normală a propoziţiei „Nu îmi mai trimiteţi mesaje…”.

146.553 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2019, în condițiile în care la examen s-au înscris peste 154.956 de elevi. Evaluarea Naţională 2019 continuă joi cu proba scrisă la matematică.