Câţi ani ar fi trebuit să muncească Iohannis să îşi ia o casă din meditaţii

Explicațiile lui Klaus Iohannis pentru a-și justifica averea s-au dovedit a fi încărcate de neadevăruri. În încercarea de a spune cu ce bani a achiziționat casele din Sibiu, prezidențiabilul ACL a pierdut numărul imobilelor, de la șase case acesta a ajuns la șapte case și a lansat o nouă modalitate de plată ca explicație: ratele.

21 oct. 2014, 11:11
Câţi ani ar fi trebuit să muncească Iohannis să îşi ia o casă din meditaţii

Invitat într-o emisiune televizată, Klaus Iohannis a declarat că, împreună cu soția sa, a vândut la începutul anilor 90 un apartament cu patru camere și a cumpărat o casă în care locuiește în prezent. Diferența de bani a fost acoperită din banii câștigați din meditații. 

Nici Iohannis nu mai ştie exact cum şi-a cumpărat casele

„Casa în care locuiesc a costat la vremea  respectivă 70 de mii de mărci, deci  35.000 de euro, o sumă foarte modestă. Au fost bani economisiți în esență din meditatii” a fost explicația lui Iohannis pentru prima casă. Dar în fond prima casă înseamnă a doua casă, pentru că  Iohannis a numerotat apartamentul cu patru camere casa zero. În condițiile în care salariul mediu în românia în anul 1994 era echivalentul a 133 de mărci pe lună, Iohannis ar fi trebuit să folosească 564 de salarii pentru a-și cumpăra locuința respectivă. Echivalentul a 47 de ani de muncă a unui profesor român la vremea respectivă!  Apoi Iohannis a trecut la al doilea apartament pe care l-a cumpărat foarte ieftin, din salariul de profesor, fără nicio meditație. 

Iohannis, invitat de un profesor să facă SCHIMB imobiliar: Şase case în Sibiu pe un apartament în Bucureşti

„A fost foarte iefin, cumpărându-l de la statul român (…). Al doilea apartament l-am plătit foarte ușor, în rate, din salariul de profesor, dar fără nicio meditație.”, a declarat edilul de la Sibiu. Al treilea apartament achiziționat de Iohannis în condiții foarte avantajoase a dus la cumpărarea celui de-al patrulea apartament 

„După ce am luat al doilea apartament am cumpărat o jumătate de casă, de la un prieten care a moștenit casa respectivă, și care s-a dovedit a fi o investiție foarte bună, fiindcă s-a găsit o închiriere foarte avantajoasă, și folosind banii din acea închiriere, am reușit să îmi cumpăr al patrulea apartament, situat într-o zonă bună” a declarat Iohannis.

La sfârșit de interviu, fără să explice cum și-a laut cele două căsuțe, Iohannis a conchis cu zâmbetul pe buze „și în final am luat alte două căsuțe care sunt ultimele achiziții pe care le am”. Astfel, cele 6-7 case ar putea fi achiziționate din banii de meditații de edilul de la Sibiu,  Klaus Werner Iohannis, în 6-7 vieți.