Câţi bani au cheltuit senatorii şi deputaţii pe plimbările în afara ţării în 2014. Cât vor cheltui în 2015

Parlamentarii au cheltuit aproape 4 milioane de lei pe deplasările externe în 2014, potrivit execuţiei bugetare preliminare, realizată de Ministerul de Finanţe.

06 ian. 2015, 08:51
Câţi bani au cheltuit senatorii şi deputaţii pe plimbările în afara ţării în 2014. Cât vor cheltui în 2015

Unul dintre cei mai plimbăreţi parlamentari a fost chiar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care, de altfel, şi-a încheiat anul cu o vizită de o săptămână în India, delegaţie care a costat aproape 140.000 de lei.

BILANŢUL DEPUTAŢILOR: 603 de iniţiative legislative, 94 de legi şi 10 membri care şi-au pierdut mandatul

Pe 6 decembrie 2014, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a plecat în India, alături de alţi şapte colegi: Ana Birchall (PSD), Marian Neacşu (PSD), Mate Andras (UDMR), Mugur Cozmanciuc (PNL), Alexandru Nazare (PDL), Cristian Panciu (secretarul general al Camerei) şi Adelina Palade (directorul general al Cancelariei). Până pe 11 decembrie, cei opt au cheltuit aproape 140.000 de lei din bugetul statului, deşi autorităţile indiene asigurase cazarea pentru cinci din cele şapte zile.

În total, în 2014, deputaţii au cheltuit aproximativ 2,9 milioane de lei pentru deplasările externe, potrivit execuţiei bugetare preliminare, realizată de Ministerul Finanţelor. În schimb, senatorii au cheltuit doar 1 milion de lei pentru astfel de plimbări.

Propunerea legislativă. Elevii vor putea face parte din Consiliul de Administraţie al şcolii

În acest an, deputaţii se vor bucura mai puţin de privilegiul deplasărilor externe, întrucât, potrivit bugetului aprobat pentru 2015, Ministerul de Finanţe le-a tăiat bugetul la acest capitol cu aproape un milion de lei.

Mai precis, deputaţii vor avea un buget de 2 milioane de lei pentru aceste activităţi. Senatorii vor avea însă aceeaşi sumă de 1 milion de lei şi pentru acest an.