Câţi bani primeşti „să tai frunze la câini” în timpul liber. Se triplează salariul de la primul job!

Un tânăr din Iași, care își dorea să obțină bani de buzunar, a dezvoltat, cu timpul, o mică afacere care îi aduce sume consistente în fiecare lună. Astfel, o simplă idee, provenită și din dragostea pentru animale, s-a transformat într-o pasiune avantajoasă.
Filip Stan
24 mai 2024, 14:23
Câţi bani primeşti

Câștigă bani plimbând câini, este mica afacere a unui tânăr din Iași. Chiar dacă în prezent are și alt job, tânărul povestește că își face timp și pentru mica lui afacere, întrucât nu consideră că activitatea presupune prea mult efort. Robert, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiul Iași, a încercat, în perioada în care era student, să găsească o activitate prin care să obțină bani de buzunar. Astfel, a postat pe internet câteva anunțuri prin care se oferea să plimbe câinii persoanelor care nu puteau să facă acest lucru.

„La început a fost destul de greu, lumea nu prea are încredere în oricine. Aveam câțiva clienți într-o lună, pentru mine era suficient, aveam bani sa ies uneori la un restaurant, în oraș cu prietenii. Am început prin a posta anunțuri pe grupurile de Facebook, unde sunt foarte multe persoane. Există și grupuri dedicate persoanelor care au animale de companie. De acolo am avut primii clienți, iar unii dintre ei colaborează cu mine și în prezent”, a povestit Robert.

Robert a povestit cum funcționează mica afacere pe care a reușit să o pună pe picioare și a dezvăluit că în funcție de serviciile pe care le doresc clienții, stabilește și tarifele.

Câini cu apucături de oameni! Clipul devenit viral care a amuzat tot TikTok-ul! ”Al meu abia stă la o poză”

„De la câțiva clienți pe lună am ajuns să am, în fiecare săptămână, între 10 și 15 clienți. Între timp m-am și angajat, pentru că am finalizat studiile, dar continui și această activitate pentru că îmi face foarte multă plăcere și reușesc să am și un venit suplimentar. Oamenii mă sună și fac programări, de cele mai multe ori în weekend. Foarte mulți clienți îmi lasă cheia de la apartament, iar eu merg și preiau animăluțele, le scot la plimbare câte o oră și le dau apă și mâncare. Dacă nu iubești animalele, nu poți face această activitate. Animalele simt conexiunea cu omul”, mai povestește tânărul din Iași.

Robert a mai povestit că își dorea să devină medic veterinar în copilărie, doar că nu a mai putut să își îndeplinească acest vis. „Când eram mic petreceam foarte mult timp la bunici, la țară, unde aveam foarte multe animale, nu doar câini și pisici. Spuneam mereu că îmi doresc să devin medic veterinar, doctor de animale, cum știam atunci că se numește. Între timp mi-am mai descoperit și alte pasiuni, iar tehnologia m-a făcut să mă îndrept către altă carieră. Cu toate acestea, pasiunea mea merge mai departe prin mica mea afacere”, a mai spus Robert.

Robert a dezvăluit că tarifele pe care le percepe sunt cuprinse între 50 și 150 de lei, în funcție de necesitățile clienților și de timpul petrecut cu animalele de companie. Totodată, tânărul a povestit că sunt persoane care și-au făcut abonament și achită, în fiecare lună, o anumită sumă pentru a beneficia de serviciile lui.

Dresaj câini în 2024. Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei ca patrupedul tău să fie ascultător


Un dresaj de câini este recomandat în primul an de viață al animalului deoarece nu stabilește doar corectarea comportamentelor nedorite, ci ajută și la descoperirea potențialului ascuns și îmbunătățirea calității vieții pentru câini. Pentru a afla cât costă în zilele noastre să dresezi un animal de companie am consultat câteva site-uri de profil, scrie dailybusiness.ro

Spre exemplu, fundația „Aport” are toate pachetele de servicii prezentate în mediul online, iar de remarcat este că angajații fundației lucrează atât cu câinele, cât și cu proprietarul acestuia, asta pentru a crea o conexiune solidă între animal și stăpân. Prețurile pentru un pachet pleacă de la 150 de lei – doar evaluarea și până la 1.000 de lei serviciile complete. Un pachet maxim conține ședințele 1, 2, 3 (Fiecare ședință durează 2h în care vom acoperi teorie și practică), iar stăpânul câinelui va învăța:

  • cum se manevrează
    cum se ține lesa
    cum se comunică cu el
    cum se recompensează
    cum se corectează

Pachetele oferite pentru dresaj canin
Tot această fundație oferă chiar și dresajul canin REMOTE. Pachetul de 1 oră și jumătate costă 150 de lei.

Amenzi uriașe pentru proprietarii de câini care nu curăţă după aceştia! Avertismentul medicilor veterinari

Un animal de companie reprezintă o bucurie pe care tot mai mulți români o vor în viața lor, mulți alegând câinii. Cu toate acestea, o astfel de decizie vine la pachet cu o serie de responsabilități cât se poate de clare pentru stăpâni. În special în zonele publice din București, precum parcurile și străzile, excrementele nestrânse ale câinilor devin tot mai vizibile și mai problematice. Această situație nu numai că afectează curățenia, dar prezintă și riscuri semnificative pentru sănătatea altor animale și a oamenilor, arată Antena 3

Conform legislației în vigoare, stăpânii de câini sunt obligați să strângă mizeria lăsată de patrupedele lor și să o arunce în locurile special amenajate. Ignorarea acestei obligații poate duce la amenzi considerabile, cuprinse între 200 și 3.000 de lei. Cu toate acestea, mulți proprietari de patrupede par să ignore această responsabilitate, lăsând în urmă un mediu nesănătos și nedorit.

Câți bani poți să câștigi dacă plimbi câinii altora în străinătate. Un american încasează anual o sumă uriașă

Să plimbi câinii altora poate fi o ocupație bănoasă. Un american se laudă că trăiește bine chiar și într-o metropolă ca New York, faimoasă pentru viața scumpă. Scoate la aer și mișcare câinii celor care nu au timp pentru asta și câștigă 16.000 de dolari pe lună.

În New York sunt peste 600.000 de câini, motiv pentru care Ryan Stewart nu are grija zilei de mâine. Ryan Stewart: „În urmă cu zece ani ieșeam cu grupuri de 12 până la 14 căței. Dacă plimbi 12 căței odată, iar unul se oprește să-și facă treaba, trebuie să iei toate lesele și să-i muți pe toți ceilalți în altă parte. Mai faci trei, patru pași și un alt câine se oprește să-și facă treaba”.

În ultima vreme, a redus numărul de clienți.  Ryan Stewart: „La început eram ceva mai ambițios. Încă fac peste 150.000 de dolari pe an, dar poți ușor să faci peste 200.000”.

Ryan mărturisește totuși că îi e greu să refuze solicitările, pentru că se gândește la câinii care nu ies cu zilele din casă. Plimbatul câinilor n-a fost totuși prima lui opțiune în privința carierei.

Ryan Stewart: „Am fost dansator o vreme, apoi am fost actor în câteva roluri. Dar când apari doar în reclame sau roluri mici, nu ai un venit stabil, așa că a trebuit să mă angajez și chelner”.

Clienții prețuiesc mult dragostea lui pentru animale. Stăpâna unui cățelușe: „Știu că îi pasă de ea și ține la toți câinii de care are grijă. Cred că apreciază mai mult câinii decât oamenii”.

Iar strădania lui e recompensată cu generozitate. Ryan câștigă 200 de dolari pentru fiecare oră de plimbare cu  câini.

Cum poți face bani, în mod legal, din plimbatul câinilor sau spălarea mașinilor. 34 de servicii casnice, plătite fără contract de muncă

Tot ce trebuie să faci e să te înscrii pe platforma tichete.anofm.ro și să-ți alegi de acolo dintr-o listă de 34 de activități casnice, printre care plimbatul câinilor, realizarea de cumpărături, ori spălarea mașinilor. Actul care stabilește această listă s-a publicat joi în Monitorul Oficial.

Guvernul a adoptat marți o ordonanță de urgență care modifică Legea 111/2022 privind reglementarea activității prestatorului casnic pentru a atinge țintele asumate în PNRR.

Citește și Vouchere alimente Paşte 2024. Unde poţi să suni dacă nu ai primit banii pe card până pe 25 aprilie

Comparativ cu proiectul de OUG care a intrat marți în ședința de guvern și care cuprindea o listă de 25 de activități casnice, ordonanța de urgență adoptată și publicată joi în Monitorul Oficial prevede 34 de activități casnice. Practic au fost adăugate alte nouă activități casnice de ajutorare a persoanelor dependente.

Cum să schimbi tichetele primite pentru activități casnice în bani

Platforma destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice poate fi accesată de oricine pe tichete.anofm.ro. De acolo pot fi cumpărate tichete cu care pot fi remunerate persoanele care desfășoară activități ocazionale în gospodărie.

Pentru detalii privind modul cum poți beneficia de aceste servicii ori privind prestarea acestora, în platformă sunt 3 ghiduri pentru:

  • BENEFICIARII CASNICI
  • PRESTATORII CASNICI
  • ANGAJATORI

Tichetele sunt purtătoare de beneficii de asigurări sociale și de sănătate. Astfel, lucrătorii beneficiază de servicii medicale decontate, contribuțiile lor fiind valorificate și la pensie.

Această platformă facilitează interacțiunea dintre beneficiar și prestatorul casnic. Beneficiarii pot posta în secțiunea „Marketplace” serviciile pentru care caută personal, iar prestatorii serviciile pe care le pot oferi, fiind asigurată în acest fel medierea între cerere și ofertă în ceea ce privește desfășurarea activităților casnice.

Platforma accesibilă pe tichete.anofm.ro poate fi utilizată de lucrători (prestatori), de beneficiari casnici și de către angajatori și reprezintă o formă de suport pentru persoanele subocupate care nu sunt asigurate în sistemul de asigurări sociale de stat.

Lucrătorii casnici pot beneficia de asigurări de pensie și sănătate, cu o condiție

Lucrătorii casnici pot primi asigurări de pensie și sănătate, dar există condiții. Intrarea pe platformă și furnizarea serviciilor în baza tichetelor vine și cu avantaje, și anume că lucrătorii casnici primesc asigurări de pensie și sănătate, cu condiția preschimbării a cel puțin 85 de tichete de activități casnice, respectiv 1.275 de lei/lună.

Citește și Românii nu-și mai caută locuri de muncă în străinătate. Schimbare radicală în doar câțiva ani

Din valoarea de 15 lei a unui tichet, 3 lei reprezintă contribuțiile necesare prestatorului pentru a beneficia de asigurarea de pensie și sănătate, fără să fie nevoie de un contract de muncă între părți.

Convenția care se încheie între prestator și beneficiarul casnic în vederea prestării activităților, deși nu este obligatorie forma scrisă, va stabili:

  • activitățile şi numărul de ore sau volumul de muncă;
  • faptul că plata prestatorului casnic se face cu tichete de activități casnice;
  • volumul de muncă zilnic, care nu poate să depășească 12 ore pentru un adult și 6 ore pentru prestatorii cu vârste cuprinse între 16-18 ani.

Se poate înscrie ca prestator casnic orice persoană care a împlinit 16 ani și care dorește să aibă sau să-și suplimenteze veniturile prin prestarea, ocazional, de activități casnice necalificate, fie că este șomer, pensionar, elev, student sau angajat.

Cei care se înscriu în platformă pot să cumpere și să distribuie propriilor angajați tichete pentru activități, transformându-i pe aceștia în beneficiari ai unor servicii oferite de prestatorii casnici. Aceste tichete pot să fie acordate sub formă de primă sau bonus, cu precizarea numelui, prenumelui şi codului numeric personal ale angajatului care poate utiliza tichetul de activități casnice, aceste date fiind înscrise pe tichet.

Când sunt cumpărate cel puțin 600 de tichete într-un an, angajatorii și beneficiarii pot primi, cu titlu gratuit, în anul următor, 75 de tichete.

Printre activitățile casnice care pot fi remunerate cu tichete se numără:

  • aranjarea și servirea mesei;
  • curățarea/întreținerea piscinei;
  • curățenia/igienizarea locuinței;
  • călcatul rufelor;
  • debarasarea și spălarea vaselor;
  • hrănirea/îngrijirea animalelor de companie,
  • plimbarea animalelor de companie;
  • prepararea hranei;
  • plantarea pomilor/arbuștilor;
  • plantarea răsadurilor;
  • realizarea cumpărăturilor pe bază de listă;
  • recoltarea fructelor și legumelor;
  • spălarea covoarelor;
  • spălarea geamurilor și a tâmplăriei;
  • spălarea rufelor;
  • spălarea și curățarea autovehiculelor;
  • strângerea resturilor vegetale din natură.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Incidente și Disconfort Termic la Biroul Electoral Central din Craiova: Intervenții Medicale Necesare
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?