Câţi bani se câştigă din Instagram şi în ce constă activitatea unui content creator

Se pot câştiga bani din conţinutul postat pe Instagram? Răspunsul este da. Şi chiar se poate trăi bine din asta.

29 dec. 2021, 13:10
Câţi bani se câştigă din Instagram şi în ce constă activitatea unui content creator

Ioana Grama, una dintre cele mai apreciate creatoare de conţinut pe Instagram de la noi,  a dezvăluit cum a început pasiunea ei pentru online şi când a ajuns să şi câştige bani din activitatea ei.

Ioana Grama a explicat, în cadrul unui video postat de Mircea Bravo, în ce constă mai exact activitatea ei din online. „Aşa îi explicam mamei la început. Am un cont de Instagram unde mă urmăresc foarte mulţi oameni. Şi brandurile vin la mine să le promovez produsele şi în acest fel eu fac bani. Fac bani din product placement. Adică promovez produse.

Eu pun poze şi oamenii văd produsele. De-a lungul timpului mi-am fidelizat atât oamenii, cât şi brandurile. Am început să lucrez numai cu brandurile dragi mie şi produse pe care chiar le folosesc zilnic. Fac asta de 10 ani.

Acum 10 ani scriam pe blog şi la câteva luni a apărut Instagram, pe care îl foloseam doar pentru editarea pozelor. Asta a fost principala mea sursă de venit până anul trecut, când mi-am înfiinţat propriul brand”, a spus Ioana Grama.

Câţi bani se câştigă din colaborările de pe Instagram

„Poţi să ajungi şi la câteva mii de euro dintr-o colaborare. De obicei, pentru o poză pe Instagram treci de o mie de euro 100%. Dar de obicei pachetele sunt mai mari pentru că niciun brand nu îţi cere doar o poză şi atât. Sunt proiecte pe perioade mai lungi de timp. Multe cer o poză şi un set de stories. Sau o postare pe Facebook”.

Ioana a spus că, de regulă, refuză colaborări atunci când nu se regăseşte în valorile brandului. „Am refuzat anumite branduri. O fac atunci când nu mă identific cu brandul. Nu văd de ce să promovez ceva ce nu folosesc”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de IOANA GRAMA (@ioanagrama)

Cum arată o zi din viaţa Ioanei Grama

„Am birou de când am brandul. Jobul meu legat de Instagram poate fi făcut şi de pe canapea. Nu am un program strict. Lucrez pe campanii şi îmi programez ce fac pe o săptămână. Nu aş putea să nu mai postez pe Instagram. Îmi place să creez conţinut.

Eu fac asta de la început, am fost printre primele. Acum mi se pare că oricine are 10 mii de urmăritori e influencer. Eu sunt acolo de 10 ani, mi-a luat timp să cresc. Scriam articole din două în două zile, mă chinuiam să fac content. Oamenii intră la mine pentru că sunt naturală, nu folosesc filtre, nu am încercat niciodată să par altceva decât sunt. Important e să le arătăm oamenilor realitatea, să renunţăm la filtre. Pe mine asta mă termină, filtrele şi perfecţiunea asta”, a continuat ea.