„Câți copii trebuie să moară pentru ca USR să facă ceva?”. Înregistrarea halucinantă din şedinţa de la Sectorul 3 VIDEO

Statisticile arată că, în situațiile în care martorii unui astfel de eveniment intervin imediat, și este folosit și un defibrilator, rata de succes a resuscitării este de până la 80%.

24 mai 2023, 13:18
„Câți copii trebuie să moară pentru ca USR să facă ceva?”. Înregistrarea halucinantă din şedinţa de la Sectorul 3 VIDEO

„După ce săptămâna trecută USR și PMP au votat împotriva proiectului PNL Sector 3 pentru organizarea de cursuri de prim-ajutor în școli și pentru dotarea lor cu defibrilatoare, o înregistrare din timpul ședinței Consiliul Local ne arată și argumentul invocat de Lucian Judele, viceprimar USR Sector 3. „Câte cazuri au fost în ultimii 20 de ani când a fost nevoie de un defibrilator în școlile din sectorul 3?”, se întreabă retoric Judele.

Zile libere 2023. Angajaţii pot solicita o zi liberă în plus, decontată din bugetul statului

Cu alte cuvinte, domnul Judele vrea să așteptăm să se întâmple tragedii în școli și abia apoi să facă domnia sa ceva. Din nefericire, în ultimii ani au avut loc astfel de cazuri în care elevi au suferit stop cardio-respirator. Datele ne arată că 98% dintre persoanele aflate în stop cardio-respirator nu supraviețuiesc, mai ales din cauza faptului că nimeni nu le oferă primul ajutor la timp. Tot statisticile arată că, în situațiile în care martorii unui astfel de eveniment intervin imediat, și este folosit și un defibrilator, rata de succes a resuscitării este de până la 80%”.