Câţi elevi au obţinut media 10 la Bacalaureat 2021 în Iaşi

05 07. 2021, 17:48
foto: bzi.ro

Răzvan Iulian Mogâldeaţa, Alexia Carson, Ilinca Lazăr, Iustina Mădălina Răileanu, Alina Vițel, Miruna Savin şi Lavinia Maria Comandaru sunt elevii care au obţinut media 10 la Bacalaureat 2021 în Iaşi. Cei şapte elevi care au obţinut media 10 la BAC 2021 sunt de la Colegiul Naţional Iaşi, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, Colegiul Naţional „Emil Racoviţa” Iaşi şi Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi, conform Bzi.ro.

Rezultatele de la BAC 2021 au fost afișate la avizierele liceelor, pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Rezultatele sunt anonimizate: în locul numelui, pe liste apare un cod pe care îl știu doar absolventul de liceu care a susținut examenul și profesorii din școală. Notele de la Bacalaureat 2021 au fost publicate la ora 10:00. Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații începând de astăzi între orele 12:00 şi 18:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, pe 9 iulie.

Citeşte şi: Singura elevă din Buzău care a obţinut 10 la Bacalaureat vrea să dea admitere la Academia de Poliţie: „Îmi plac foarte mult ordinea şi uniforma. La şcoală am purtat cu drag orice uniformă”

Câţi elevi au obţinut media 10 la Bacalaureat 2021 în Iaşi. Prima reacţie după aflarea rezultatului

„Pot spune că liceul a reprezentat o etapă extrem de importantă în maturizarea mea, iar bacalaureatul a dus la definitivarea acestei experiențe. Am avut parte de un colectiv minunat și de profesori care mereu ne-au stimulat să fim cea mai bună versiune a noastră. Consider că am făcut cea mai bună alegere atunci cănd am ales acest liceu, deși voi urma o cu totul altă specializare. Nu mă aşteptam la această medie, dar pot spune că tot efortul a meritat pe deplin”, a spus eleva Lavinia Maria Comandaru, conform sursei citate.

„Bacalaureatul nu este doar un simplu examen, ci reprezintă într-adevăr examenul maturității. Este momentul în care trebuie să ne detașăm de emoții și griji, astfel încât să rămânem focusați pe obiectivul nostru principal. Pentru mine Bacalaureatul a însemnat emoții, pregătire intensă, dar și nostalgie, deoarece se încheie o etapă unică în viață, liceul. Datorită profesorilor am reușit această performanță, iar în acest mod doresc să le transmit mulțumirile și recunoștința pe care le-o port pentru ajutorul și încurajările acordate. Sfatul meu pentru viitorii elevi ce vor susține acest examen este de a se pregăti din timp și de a-l considera ca pe un moment oportun ce deschide noi căi către următoarea etapă a vieții. Eforturile mele s-au canalizat asupra obținerii notei maxime, însă consider că experiența este mult mai importantă și relevantă”, a transmis elevul Răzvan Iulian Mogîldeaţă.

„Consider că seriozitatea este factorul cel mai important când vine vorba despre pregătirea pentru examenul de Bacalaureat. Pentru mine, ea a însemnat o muncă susținută pe tot parcursul liceului, fără însă a avea ca țintă obținerea unui 10 la Bacalaureat. Notă bună de astăzi este o răsplată a sârguinței, atenției, motivației și a încercării continue de a mă autodepăși. Aș dori să le mulțumesc profesorilor mei de la Colegiul Național pentru implicarea lor, pentru modul în care m-au format, pentru că ne-au motivat și ne-au susținut întotdeauna pe mine și pe colegii mei. Fără efortul dumnealor nu cred că am fi reușit să obținem aceste rezultate frumoase.
Acest examen este doar un început și privesc cu încredere și entuziasm spre viitor, gata să încep o nouă etapă, aceea de student la matematică”, a transmis Ştefan Dan, elev care a obţinut nota 9.98 la examenul de Bacalaureat 2021, din cadrul Colegiului Naţional Iaşi.

„Văd examenele naționale ca prilej de a intra în concurență cu noi înșine. Dacă avem acest lucru în minte, atunci cu siguranță vom ieși câștigați. Pentru mine, a contat foarte mult faptul că nu mi-am lăsat pasiunile deoparte, că am continuat să public recenzii în revista Alecart și să mă implic în clubul de dezbateri al școlii (CN Dezbate). Bacalaureatul nu trebuie privit cu încrâncenare, ci asemenea unui punct de trecere, depinzând de noi cum reușim să îl depășim. Le sunt recunoscătoare profesorilor care ne-au coordonat, pentru pregătirile suplimentare pe care le-au făcut, pentru faptul că nu au văzut notele drept etalon al inteligenței, ci au fost mereu nepărtinitori. Pentru faptul că nu au încercat să ne predea materia după șabloane, nu și-au pierdut umanitatea și nu ne-au permis nici nouă să ne-o pierdem, domniile lor sunt cei care merită, mai mult decât noi, aprecierea. Sper să nu uit niciodată să-mi admir colegii care, chiar dacă nu au urcat pe podium, au avut să-mi ofere atât de multe, copleșindu-mă cu generozitatea și frumusețea gândurilor lor!”, a transmis Alina Ioana Viţel, de la Colegiul Naţional Iaşi.

„Să obţii media 10 în examenul de bacalaureat nu poate fi considerat ceva întâmplător, ci trebuie să depui un efort constant pe parcursul întregului liceu (chiar şi atunci când ţi se pare că mai ai mult timp până la finalul clasei a XII-a) . Cred că cel mai important lucru este să ştii exact ceea ce îţi doreşti, iar apoi să munceşti pentru a-ţi atinge scopul şi să nu te mulţumeşti cu nimic mai prejos. Am avut norocul de a lucra cu nişte profesori deosebiţi, care m-au sprijinit mereu, au crezut în mine şi m-au încurajat de fiecare dată când am întâmpinat vreun obstacol şi cărora le mulţumesc din suflet”, a mărturisit Miruna Savin.

„Mă numesc Mădălina, am 18 ani, sunt din Târgu Frumos și am învățat la Colegiul Național ‘C. Negruzzi’ Iași în anii de liceu. Începutul a fost provocator, dar am beneficiat de susținerea familiei și a colectivului de profesori. Totodată, din clasa a X-a m-am înscris într-o asociație de voluntariat care mi-a dat oportunitatea sa mă descopăr și să organizez proiecte pentru comunitatea din care fac parte, într-un mediu foarte primitor și alături de oameni minunați”, a spus eleva Mădălina Răileanu, Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași.

„Sunt „negruzzistă” de 12 ani și îmi asum cu mândrie acest statut. Am avut șansa să întâlnesc dascăli minunați, ce mi-au insuflat dragostea de carte și pasiunea pentru limbi străine și geografie (în mai 2021, împreună cu echipa Colegiului, am obținut premiul al II-lea la Concursul Național Geomondis). De asemenea, școala mi-a oferit oportunitatea de a ma implica în proiectul internațional World School 2019, o experiență culturală inegalabilă, un proiect educational și cultural unic în România.
Pot afirma cu certitudine că rezultatele obținute se datorează pregătirii alături de profesori excepționali, determinării și, nu în ultimul rând, susținerii necondiționate din partea părinților! Pregătirea pentru acest examen de maturitate a însemnat un program intensiv de studiu, urmat cu rigurozitate și perseverență, nu doar în clasa a XII-a.
Planurile mele de viitor se îndreaptă către domeniul Advertising-Marketing, pe care îl voi studia la București, din toamnă, conștientă fiind de faptul că experiențele din anii de liceu, proiectele, dezbaterile, activitățile extracurriculare au deschis un orizont cert pentru devenirea mea ulterioară”, a transmis eleva Ilinca Lazăr, Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași.

În total, 21 de candidați din București au luat media 10 la examenul de Bacalaureat 2021, potrivit rezultatelor publicate luni.

Citeşte şi: Rezultate Bacalaureat 2021 Iaşi. Cele mai multe medii de 10 după Bucureşti