Singura elevă din Buzău care a obţinut 10 la Bacalaureat vrea să dea admitere la Academia de Poliţie: „Îmi plac foarte mult ordinea şi uniforma. La şcoală am purtat cu drag orice uniformă”

Andreea Teodora Şerban este singura elevă din Buzău care a obţinut media 10 la Bacalaureat. Deşi ar fi putut merge la orice dintre marile universităţi din străinătate să dea admitere, proaspăta absolventă a ales să rămână în ţară şi să urmeze cursurile Academiei de Poliţie.

05 iul. 2021, 14:41
Singura elevă din Buzău care a obţinut 10 la Bacalaureat vrea să dea admitere la Academia de Poliţie: „Îmi plac foarte mult ordinea şi uniforma. La şcoală am purtat cu drag orice uniformă”

Singura elevă din Buzău care a obţinut nota 10 la Bac este absolventă a Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, liceu care a înregistrat în acest an o rată de promovare de 100%. Adolescenta spune că nu s-a pregătit în mod special pentru Bacalaureat, dar a învăţat fiecare lecţie la timpul ei, astfel că înainte de examen a făcut doar recapitulări.

Am învăţat de fiecare dată când profesorii mi-au predat lecţiile din programă şi nu am lăsat să se acumuleze materia, pentru că ştiam că va fi foarte greu. Clasa a XII-a am terminat-o cu media  9,97. Examenul mi s-a părut accesibil în primul rând. Sigur s-au putut lua note de trecere. La istorie mi s-a părut un pic mai greu la bacalaureat decât la simulare, dar a fost accesibil. Se putea şi mai uşor, dar şi mai greu”, a declarat Teodora pentru News.ro.

Singura elevă din Buzău vrea să devină poliţistă

Deşi media de la Bac şi notele obţinute în liceu i-ar fi permis să dea admitere la facultăţi din afara ţării, Teodora a ales o facultate din România. Vrea să devină poliţistă din dragoste pentru disciplină şi pentru uniformă.

Citeste si Rezultate Bacalaureat 2021. Sorin Cîmpeanu, mulţumit de notele elevilor: Sunt mai mulţi promovaţi decât anul trecut în pofida dificultăţilor cauzate de criza sanitară

Uitându-mă pe lista cu facultăţile din România, pentru că nu am vrut să optez pentru o facultate în afara ţării, Academia de Poliţie mi s-a părut foarte potrivită pentru mine. Vreau să dau la Academia de Poliţie şi nu am altă opţiune. Îmi plac foarte mult ordinea şi uniforma. Şi la şcoală am purtat cu drag orice uniformă”, a spus Teodora Şerban.

Teodora nu este ceea ce numim o „tocilară”. De când este elevă, a reuşit să-şi organizeze foarte bine timpul, astfel încât să înveţe tot ceea ce era esenţial, dar să-i rămână şi timp pentru relaxare.

Mi-am organizat foarte bine timpul în aşa fel încât să nu fiu obosită, să am timp să mă relaxez şi cred că am avut timp pentru toate”, spune cu mândrie proaspăta absolventă.

Nici pandemia nu a încurcat-o foarte tare. Cursurile desfăşurate online nu i-au fost o povară.

Ultimul an a fost un pic mai altfel, însă profesorii mei şi-au dat silinţa şi nu am simţit diferenţa între online şi fizic. Singura diferenţă a fost că la anumite ore am putut să învăţ mai mult pentru ce aveam eu nevoie. A fost un pic mai greu că am fost ba online, ba fizic, însă profesorii au fost de partea noastră iar la final ne-au mulţumit şi nouă pentru că am fost receptivi şi am răspuns la fiecare oră”, încheie Teodora Şerban.

Citeste si Bacalaureat 2021. Întâmplări trăsnite din timpul probelor: de la mirosul puternic de mir care a învăluit o întreagă clasă la „Moara cu noroc” interpretată de Psihotrop, dată la maximum într-o maşină ce staţiona în faţa liceului