Câţi români trebuie să se vaccineze anti-COVID pentru a scăpa de restricţii. Raed Arafat: „Suntem chiar coada la numărul şi procentul vaccinaţilor”

Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a declarat că ar trebui ca 70% dintre persoanele din România să se vaccineze pentru a putea fi luată în calcul eliminarea restricţiilor şi a certificatului verde.

07 oct. 2021, 08:58
Câţi români trebuie să se vaccineze anti-COVID pentru a scăpa de restricţii. Raed Arafat: „Suntem chiar coada la numărul şi procentul vaccinaţilor”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a fost întrebat câţi români trebuie să se vaccineze anti-COVID pentru a fi eliminată presiunea de pe spitale.

Citeşte şi: Medicul Vasi Rădulescu cere LOCKDOWN urgent: „Dacă o mai lălăim, ne scufundăm de tot”

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat că procentajul persoanelor vaccinate în România ar trebui să ajungă la 70% pentru a avea „linişte”. În acest fel, autorităţile ar putea lua în calcul renunţarea la restricţiile actuale, precum şi la certificatul verde.

„Ţările, afară, nu prea au renunţat la certificatul verde, cam tot îl folosesc, în mare parte dintre ele, să zicem, ţările europene, dar procentul, pentru a avea linişte, să zicem, să ştim că nu avem impact serios pe sistemul sanitar, rămâne procentul de 70%. Cu cât varianta e mai uşor de răspândit, cu atât procentul trebuie să fie ceva mai ridicat. Noi suntem totuşi încă la aproximativ 30%. Suntem, împreună cu Bulgaria, reprezentăm chiar coada la numărul şi procentul vaccinaţilor şi cred că plătim la acest moment preţul pentru acest lucru”, a explicat Raed Arafat, şeful DSU, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, conform Agerpres.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, în ziua cu cel mai mare număr de decese provocate de coronavirus: Încercaţi doar să număraţi până la 331

Românii nu se mai înghesuie la prima doză. Cei mai mulți sunt cei care fac a treia doză, conform statisticilor oferite pentru ultimele 24 de ore.

Citeşte şi: Masca de protecţie redevine OBLIGATORIE pe stradă. Ordinul a apărut în Monitorul oficial

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, miercuri, că 55.917 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 23.067 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson. De asemenea, 29.930 persoane au făcut cea de-a treia doză.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 6 octombrie 2021: Peste 55.000 de români s-au vaccinat. INSP: 92.6% din decesele ultimei săptămâni au fost la persoane nevaccinate

România a înregistrat un nou record în pandemia de COVID-19. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri aproape 15.000 de noi infectări COVID-19 şi peste 330 de decese în 24 de ore. La ATI sunt internaţi 1513 de pacienţi cu forme grave COVID-19.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 6 octombrie. Aproape 15.000 de noi infectări COVID-19, peste 330 de decese şi 1513 pacienţi la ATI