CAUCIUCURI DE IARNĂ. Când sunt obligatorii anvelopele de iarnă şi ce amenzi rişti pentru lipsa lor

ANVELOPE DE IARNĂ. Deoarece în multe regiuni ale ţării a început să ningă, poliţiştii rutieri trag semnale de alarmă pentru şoferii care nu şi-au schimbat cauciucurile.

24 nov. 2014, 08:37
CAUCIUCURI DE IARNĂ. Când sunt obligatorii anvelopele de iarnă şi ce amenzi rişti pentru lipsa lor

CAUCIUCURI DE IARNĂ. Să fii prins fără echiparea corespunzătoare de iarnă se pedepseşte mult mai drastic decât cu o simplă amendă, scrie cugetliber.ro. Aşadar, în cazul în care nu v-aţi pus anvelopele de iarnă şi sunteţi prinşi de poliţişti, riscaţi o amendă de la nouă la 20 de puncte, adică de la 8.100 la 1.800 lei, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare. După ce v-a fost reţinut certificatul, trebuie să mergeţi la Serviciul Poliţiei Rutiere, de unde vă procuraţi o dovadă, cu care puteţi circula 15 zile, timp în care trebuie să vă rezolvaţi problema privind echiparea corespunzătoare de iarnă.

Citeşte şi SNOWPOCALIPSA: A nins O ZI cât pentru O IARNĂ. ZĂPADĂ-RECORD de peste 2,5 metri GALERIE FOTO VIDEO

Dacă în aceste 15 zile v-aţi echipat maşina cu anvelope de iarnă, trebuie să mergeţi la RAR, de unde veţi lua o confirmare a faptului că pe maşina dumneavoastră există anvelopele corespunzătoare. Apoi trebuie să mergeţi înapoi la Poliţia Rutieră, pentru a ridica certificatul de înmatriculare.

Însă, dacă trec cele 15 zile, cât timp aveţi dovada, şi nu vă montaţi cauciucurile de iarnă, dovada va expira şi, astfel, nu veţi mai putea conduce maşina respectivă. Dacă alegeţi, totuşi, să încălcaţi regulile şi să ieşiţi cu maşina pe drumul public şi sunteţi prins, poliţiştii rutieri vă vor reţine şi plăcuţele de înmatriculare.

Citeşte şi CAUCIUCURI DE IARNA la preţuri de Black Friday

În plus, asiguratorii nu vor acorda despăgubiri în cazul accidentelor provocate de maşini neechipate corespunzător pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Pe internet găsiţi cum sunt drumurile

Înainte de a pleca la drum, orice şofer poate deschide pagina de internet a CNADNR, unde funcţionează un punct de informare privind starea drumurilor. Aşadar, în orice punct al ţării aţi pleca, pe site găsiţi informaţiile de care aveţi nevoie pentru a evita să rămâneţi înzăpeziţi.

De asemenea, dacă plecaţi la un drum lung cu maşina, asiguraţi-o cu lanţuri pentru roţi, lopată, răzuitoare, cablu de remorcare şi benzină de rezervă.


loading...
Partenerii noștri