Femeia din Vrancea şi cele două fetiţe ale sale, găsite moarte într-o pădure

O femeie în vârstă de 44 de ani şi cele două fete ale acesteia, în vârstă de 3 ani, respectiv 14 ani, au fost găsite moarte într-o pădure, în comuna Poiana Cristei din judeţul Vrancea.

13 oct. 2015, 09:30
Femeia din Vrancea şi cele două fetiţe ale sale, găsite moarte într-o pădure

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vrancea, Bogdan Toader, informaţiile iniţiale indicau faptul că persoanele găsite moarte în comuna Poiana Cristei sunt o fetiţă de trei ani, mama ei, de 44 de ani, şi mătuşa copilei, de 41 de ani.

Informaţiile anchetatorilor se bazau pe mărturia concubinului femeii de 44 de ani, care nu şi-a recunoscut fiica de 14 ani, confundând-o cu mătuşa ei, de 41 de ani.

Potrivit primarului comunei Poiana Cristei, Vlad Petruş, cele două copile şi mama lor din satul Dălhăuţi, comuna Cârligele, ar fi mers, duminică, la o pomană în comuna Poiana Cristei, la locuinţa surorii femeii şi a concubinului ei. Noaptea, din motive necunoscute, cele trei ar fi plecat spre casă pe jos, prin pădure, către satul Dălhăuţi.

Localnicii susţin că după cele trei ar fi plecat şi sora femeii, în vârstă de 41 de ani, iar motivul pentru care acestea ar fi ales să plece ar fi fost o ceartă în familie. Întrucât nu au mai ajuns acasă, la Cârligele, luni seară, rudele au anunţat Poliţia care a început căutările.

Marţi, au fost găsite moarte cele două fete de 3 şi 14 ani şi mama lor, de 44 de ani, cadavrele fiind găsite în pădure, în zone apropiate. Fata de 14 ani acoperise cu haina şi cu propriul trup cel al surorii sale de trei ani, probabil pentru a încerca să o protejeze de ploaie şi de frig.

„E o pădure de foioase, la o altitudine de 400-500 de metri, cu dealuri, văi, teren accidentat, cadavrele au fost găsite relativ aproape de sat, la circa 300-400 de metri de casa la care au fost, erau persoane amărâte, cu o doză de retard, dar fără tratament şi îngrijiri de specialitate. Nu înţelegem de ce, deşi erau lângă staţia de microbuz, au preferat să o ia spre casă pe jos, prin pădure, între Poiana Cristei şi Cârligele sunt 7-8 kilometri, prin pădure, au murit probabil din cauza hipotermiei, pentru că a fost foarte frig şi a plouat foarte tare în zonă. Au murit aproape de casă, erau la 300-400 de metri de casa de unde plecaseră”, a declarat primarul comunei Poiana Cristei, Vlad Petruş, potrivit Mediafax.

În continuare se fac cercetări amănunţite pentru găsirea celei de-a patra persoane dispărute, respectiv femeia de 41 de ani.

La căutări participă localnici, pădurari, pompieri, poliţişti, jandarmi, care au luat „la periat” pădurea dintre localităţile Poiana Cristei şi Cârligele.

Potrivit primarului din comuna Cârligele, Ștefan Moscu, femeia de 44 de ani şi fiicele sale proveneau dintr-o familie sărmană, dar care nu crea probleme în comunitate. El a spus că cele trei aveau probleme de comunicare, însă erau liniştite.

Femeia mai avea şi alţi copii, iar având în vedere situaţia precară a familiei, Primăria din Cârligele se va preocupa de înmormântarea celor trei.