Procurorul general Raffaele Iannella, care conduce ancheta privind moartea lui Felix Baumgartner, a declarat că se fac autopsii pe corpul sportivului, aflat la departamentul de medicină legală al spitalului Fermo din apropiere, notează Daily Mail.
„Ce știm sigur până acum: Baumgartner a murit la impact, coloana sa vertebrală s-a fracturat în partea inferioară a spatelui, iar măduva spinării a fost afectată”, a relatat el.
Felix Baumgartner și-a pierdut viața într-un accident cu motoparapanta în Porto Sant’Elipido, Italia, lângă o piscină, în apropierea Mării Adriatice. Sportivul (56 de ani) a lovit o cabană de lemn lângă piscina complexului turistic „Le Mimose del Club del Sole”. Deși echipele de salvare au încercat să-l resusciteze, inclusiv prin masaj cardiac prelungit, manevrele nu l-au putut salva.
Procuratura din Fermo a deschis imediat o anchetă pentru a stabili cauza exactă a morții lui. O ipoteză luată în calcul a fost un stop cardiac care ar fi făcut ca sportivul să piardă controlul aparatului.
„Disiparea oricăror îndoieli cu privire la cauza morții. Acesta este obiectivul autopsiei, care va fi efectuată în această dimineață pe corpul lui Felix Baumgartner, celebrul parașutist și base jumper austriac în vârstă de 56 de ani, care a murit după ce s-a prăbușit cu parapanta sa motorizată. Obiectivul principal este de a stabili dacă decesul său a fost cauzat de o boală urmată de pierderea controlului asupra vehiculului și de căderea care a urmat sau dacă s-a întâmplat exact invers, adică un accident în zbor a provocat prăbușirea paramotorului, care a dus la prăbușirea fatală pe marginea piscinei campingului Le Mimose din Porto Sant’Elpidio”, scriu italienii.
„Trei ipoteze, dar cu câteva detalii certe: cei trei martori care au văzut paramotorul prăbușindu-se ca și cum vela parașutei s-ar fi prăbușit, maneta dispozitivului de urgență care a fost activată, dar probabil prea târziu, camera cu care filma spulberată de elice. Trei elemente, nu puține, care ar sugera că ceva nu a mers bine în timp ce Baumgartner se afla în aer și că eventuala boală a apărut abia după ce a încercat să activeze dispozitivul de urgență. Între timp, Parchetul din Fermo a confiscat nu numai aeronava, ci și camerele de luat vederi care erau instalate în aceasta. Deși distruse, consultanții tehnici vor încerca să recupereze memoria internă pentru a încerca să extragă imagini care ar putea oferi clarificări suplimentare cu privire la dinamica tragediei. În acel moment, săritorul de bază austriac a încercat să activeze parașuta de urgență, dar până atunci era prea jos și dispozitivul nu s-a activat la timp”, a mai precizat presa din Italia.