Cauze care pot duce la căderea părului

Există mulți factori care afectează sănătatea podoabei capilare, mai mult la femei decât la bărbați. Și, deși părul nu are nici o funcție vitală, prezența sau absența acestuia poate afecta profund o persoană, de cele mai multe ori emoțional.

03 iul. 2017, 08:06
Cauze care pot duce la căderea părului

În funcție de textura sa, părul poate fi subțire, normal și gros. Cu toate acestea, chiar dacă șuvițele sunt groase sau normale, ele se pot subția în timp sau din cauza multor probleme de sănătate, și anume:

Nivelul de colesterol crescut

Există o legătură directă între nivelurile ridicate de colesterol și căderea părului. Pentru a evita subțierea podoabei capilare, este important să ții sub control nivelul de colesterol rău.

Tensiunea arterială crescută

Dacă ai probleme cu tensiunea arterială și te confrunți cu căderea părului, atunci hipertensiunea ar putea fi una dintre cauze.

Stresul

Stresul este factorul principal în majoritatea cazurilor. Pentru a evita pierderea firelor de păr, încearcă să nu te mai stresezi atât de tare.

Infecţiile fungice sau bacteriene

Acestea duc de cele mai multe ori la apariția mătreții și scalpului uscat.

Modificările hormonale

Sunt principala cauză a căderii părului la femei. În plus, modificările hormonale apar în anumite momente, cum sunt sarcina, menopauza, menstruația. Dar și tulburările glandei tiroidiene afectează sănătatea podoabei capilare. Este recomandat să mergi la un consult medical pentru a verifica nivelul hormonilor, evitând astfel agravarea problemei.

Cum previi căderea părului

 Masează scalpul cu ulei de măsline sau ulei de rozmarin: Folosește oricare dintre aceste uleiuri pentru a masa scalpul și stimula circulația sangvină.

– Folosește un șampon fără parabeni: În felul acesta,previi acumularea de substanțe chimice la rădăcinile firelor de păr.

 Mănâncă fructe: Murele, căpșunile și rodiile sunt surse bogate de fibre, antioxidanți, vitaminele A, B, C, E, K, dar și minerale, precum cupru, magneziu, potasiu, mangan, acid folic. Toate aceste substanțe nutritive au capacitatea de a întări firele de păr, stopând astfel căderea lor. În plus, stimulează creșterea șuvițelor.

7 soluţii pentru un păr cu probleme