Cauze şi recomandări pentru oboseala cronică

Insomnie, migrene, lipsa de concentrare, senzatie de slabiciune – toate acestea sunt simptome care indica o stare de oboseala. Orarul tau zilnic este mai mereu decalat si desi te culci devreme si dormi suficient (8 ore sau mai mult), tot ai acea senzatie de lipsa de putere si energie, adesea insotita de somnolenta. Chiar si fara nicio activitate, trupul tau pare a fi epuizat. Diagnosticul de oboseala cronica incepe sa fie des utilizat, iar repausul total nu este intotdeauna recomandat. Iata insa cateva posibile explicatii si indicatii despre cum poti combate aceasta stare de oboseala prelungita.

26 iun. 2016, 09:50
Cauze şi recomandări pentru oboseala cronică

Cauza oboselii cronice : regim alimentar dezechilibrat

Priveste mai intai catre alimentele pe care alegi sa le consumi zilnic, iar daca dieta ta include cartofi prajiti, batoane de ciocolata, multe produse de panificatie si junk food, ai gasit deja o posibila cauza pentru oboseala prelungita. Aceste mancaruri (mai ales combinate intr-o singura zi) cresc zaharul din sange, iar o glicemie marita are multe riscuri – asta exceptand pericolul unui accident vascular cerebral.

O intoleranta la un anumit aliment sau ingredient poate fi o alta cauza a oboselii cronice. In cazul in care observi si simptome gastro-intestinale, poate fi vorba despre intoleranta la gluten (proteina regasita in multe cereale).

Citeste mai mult pe curademiere.ro