Caz Caracal. Mama Luizei Melencu: „Dacă era copilul uneia dintre persoanele care au instrumentat acest caz îl găseau imediat”

Mama Luizei Melencu încă îşi aşteaptă fiica acasă. Femeia a transmis un mesaj dur la adresa autorităţilor. 

08 apr. 2020, 19:04
Caz Caracal. Mama Luizei Melencu: „Dacă era copilul uneia dintre persoanele care au instrumentat acest caz îl găseau imediat”

„Doamne, asculta aceste versuri si îndura-te de viata copiilor nostri si pedepseste acest sistem corupt care ne-a smuls copii de langa noi. Daca era copilul uneia din persoanele care a instrumentat acest caz îl gaseau imediat. Doamne, îndruma-ne tu copiii sa gaseasca o cale sa scape. Luiza si Alexandra, o tara întreaga va astepta, noi speram pana la ultima forta!”, a scris Monica Melencu, mama Luizei, pe pagina de facebook.

Reamintim că Gheorghe Dincă, principalul suspect trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu, contestă toate probele din rechizitoriul instrumentat de procurori. Susţine că a fost forţat să declare că le-a ucis pe cele două fete, motiv pentru care cere retrimiterea dosarului la Parchet deoarece nu ar fi avut o apărare legală.

Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei Melencu, a declarat la România TV că a preconizat această tactică a lui Gheorghe Dincă.

„A invocat lipsa apărării efective, faptul că nu a avut o apărare legală, acele vicii de procedură. A spus că toate actele de urmărire penală sunt nule şi vrea retrimiterea dosarului la Parchet pe motiv că a fost forţat să recunoască anumite fapte care nu sunt adevărate. El va explica în detaliu şi va face memorii în faţa judecătorilor”, a declarat avocatul Tonel Pop.

Apărătorul spune că e posibil ca Dincă să invoce vicii de procedură.

„Acele plecări ale avocatului, lipsa avocatului, le va invoca Dincă acum cu subiect şi predicat şi va reuşi să scape de acuzaţii”, a explicat Tonel Pop.

De asemenea, Tonel Pop susţine că urmările penale din dosarul Caracal sunt „lovite de nulitate absolută” şi că Gheorghe Dincă va afirma că ancheta în dosarul crimelor este „o cacealma orchestrată de anumite organe ale statului”.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv, după ce la termenul de vineri magistraţii de la Tribunalul Olt au constatat legalitatea măsurii arestării preventive şi au menţinut-o pentru ambii inculpaţi pe 20 martie.

Citeşte şi Caz Caracal. Gheorghe Dincă, desfigurat în bătaie în puşcărie