Caz cutremurător al unui bărbat cu COVID aflat în stare gravă: „Plângeam și îi imploram să nu mă lase să mor”

Poveștile pacienților infectați cu COVID sunt extrem de emoționante. Un britanic de 49 de ani aproape a murit din cauza virusului și a ajuns până în punctul în care și-a sunat familia să își ia rămas bun.

08 dec. 2020, 20:36
Caz cutremurător al unui bărbat cu COVID aflat în stare gravă: „Plângeam și îi imploram să nu mă lase să mor”

Darren Buttrick, tată a trei copii, a descris momentul înfiorător când i s-a transmis că e timpul să-și sune familia și să-și ia rămas bun. Medicii se temeau că se putea stinge din viață în orice moment din cauza stării de sănătate provocate de COVID.

Bărbatul s-a îmbolnăvit cu coronavirus în luna martie a acestui an și a trăit o experiență de care nu vrea să-și mai aducă aminte.

„Îmi amintesc că am văzut știrile în acea zi, în care se raportau primele 2.000 de cazuri de coronavirus din Marea Britanie – și m-am gândit că sunt unul dintre primii 2.000 care îl au. Am crezut că am fost cu adevărat ghinionist”, a spus el, notează observator.

Darren crede să s-a infectat în timp ce făcea naveta la Londra în interes de serviciu.

„Am început să mă simt rău, a fost mai întâi doar senzație de rău. Patru zile mai târziu am fost dus la New Cross cu o ambulanță, aveam o temperatură foarte ridicată și mă chinuiam să respir. Nu a fost confirmat Covid în acel moment, chiar nu credeam că sunt bolnav, sincer, pentru că eram foarte devreme în pandemie”, spune bărbatul, potrivit skynews.

Medici: „Ai 15 minute să-i suni pe cei dragi și să le spui că ar putea fi ultimul apel telefonic”

În doar câteva zile, starea de sănătate a lui Darren s-a agravat. A început să simtă că respiră din ce în ce mai greu. „A intrat fiica mea și m-a auzit gâfâind și m-a întrebat dacă sunt bine. I-am cerut să-mi anunțe soția pentru că eu nu mai puteam ține ochii deschiști. Era groaznic. A fost ca și cum ai fi sugrumat”, a mai povestit el.

Bărbatul a ajuns de urgență la spital și medicii l-au conectat la un aparat de oxigen.

„Mi-au spus că mă internează la terapie intensivă, pe ventilator și în comă indusă și că asta este singura modalitate de a mă salva. Mi-au spus: ai 15 minute acum, în timp ce te pregătim, să-i suni pe cei dragi și să le spui că acesta ar putea fi ultimul tău apel telefonic pentru că ești în stare foarte gravă. Iar eu plângeam și îi imploram să nu mă lase să mor”, a povestit Darren.

După ce a trecut perioada grea, Darren povestește că a avut nevoie de aproximativ o lună pentru a se repune la picioare și pentru a simți că funcționează la 90% din capacitate.

Citește și Pacienți din București, aflați în stare gravă din cauza COVID, transportați la spitale din regiunea Moldovei