Caz cutremurător la Galaţi. O casă cu patru copii a luat foc, un copil a murit ars, fratele lui geamăn este în stare gravă

Patru copii, între care doi gemeni cu vârste de 1 an și 4 luni și doi cu vârste de 4 și 10 ani, din localitatea Mândrești, județul Galați, au fost surprinși de un incendiu pornit de la soba din camera în care au fost lăsați singuri. Unul dintre gemeni a murit, iar băiatul de 10 ani a suferit arsuri.

05 dec. 2019, 17:18
Caz cutremurător la Galaţi. O casă cu patru copii a luat foc, un copil a murit ars, fratele lui geamăn este în stare gravă

Potrivit ISU Galați, printr-un apel pe 112 s-a anunțat, joi, un incendiu la o gospodărie din localitatea Mândrești. Pompierii au intervenit inițial cu două autospeciale de la Garda Tecuci, împreună cu o ambulantă SMURD, iar ulterior, când s-a anunțat prezența unor copii în camera afectată de incendiu, s-a deplasat elicopterul SMURD și au fost suplimentate forțele de intervenție.

S-a stabilit că incendiul a pornit de la o sobă, în care copilul în vârstă de 10 ani a vrut să facă focul, folosind un recipient cu benzină.

„Când au ajuns la eveniment (n.r. pompierii militari), incendiul fusese localizat de către SVSU. O cameră era afectată de incendiul pornit de la o sobă. Înainte de incendiu, mama copiilor lăsase în cameră 4 copii: doi gemeni de 1 an si 4 luni, un copil de 4 ani și unchiul lor de 10 ani. Cercetările organelor abilitate au arătat că unchiul copiilor, în vârstă de 10 ani, a folosit un recipient cu benzină pentru a aprinde focul, fapt care a produs o deflagrație și raspândirea focului în toată incinta dormitorului”, au declarat reprezentanții ISU Galați.

Potrivit acestora, unul dintre cei doi gemeni a murit în urma incendiului, iar băiatul de 10 ani a fost diagnosticat de medicul elicopterului SMURD cu arsuri de căi aeriene și a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Galați. Camera afectată de incendiu a fost distrusă în totalitate.