CAZ CUTREMURĂTOR. Un copil de 6 ani a murit de meningită la câteva ore după ce medicii au susţinut că băiețelul se preface

Georgie Hall, în vârstă de 38 de ani, din Marea Britanie, l-a dus pe băiețelul ei, Oliver, 6 ani, la spital după ce micuțul a prezentat mai multe simptome îngrijorătoare. La spital, doi medici și doi paramedici au liniștit-o pe femeie, spunându-i că băiatul ei se preface că îi este rău pentru a nu merge la școală.

05 iun. 2019, 09:21
CAZ CUTREMURĂTOR. Un copil de 6 ani a murit de meningită la câteva ore după ce medicii au susţinut că băiețelul se preface

Medicii au mai spus că băiețelul are, cel mai probabil, un „virus normal la copii” și l-a trimis acasă, scrie libertatea.ro. În mai puțin de 12 ore, copilul a murit de meningită, potrivit mirror.co.uk. O audiere în acest caz a avut marți. Astfel, s-a aflat că unul dintre paramedici l-a acuzat pe Oliver că ar fi căutat simptomele pe internet și că totul este inventat de micuț pentru a lipsi de la ore, deși copilul avea chiar și erupții cutanate pe corp.

Citeşte şi Copil de 3 ani diagnosticat cu meningită. Medicii l-au transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

„M-au asigurat că era destul de bine să se întoarcă acasă. Au respins diagnosticul de meningită. Mi s-a spus că totul era bine și mi s-a spus să am încredere în profesionişti” a povestit mama lui Oliver care le-a spus medicilor că băiețelul avea dureri de cap şi maxilar în seara de dinaintea tragediei, iar a doua zi prezenta dureri severe de stomac şi avea febră.

La câteva ore distanţă după ce fusese trimis acasă, copilul a fost dus de urgenţă la spital unde a intrat în stop cardiac şi a murit. Ancheta în acest caz continuă, iar părinții copilului sunt determinați ca medicii să fie trași la răspundere pentru cele întâmplate.