Caz HALUCINANT la Spitalul Dej. O familie a primit cadavrul unei alte femei. „Gafa” s-a aflat abia după înmormântare

O familie din Nires a primit de la morga Spitalului Municipal Dej cadavrul unei alte femei, iar eroarea a iesit la iveala abia a doua zi dupa inmormantare. Intre timp, cadavrul femeii din Nires a fost transportat la Cluj-Napoca unde urma sa aiba loc inmormantarea celei pe care rudele din Cluj o credeau a fi matusa lor.

02 sept. 2016, 08:54
Caz HALUCINANT la Spitalul Dej. O familie a primit cadavrul unei alte femei. „Gafa” s-a aflat abia după înmormântare

Femeia de 74 de ani din Nires s-a stins duminica seara la Spitalul Municipal din Dej. Tot acolo s-a stins si o femeie fara adapost, in varsta de 66 de ani, originara din Cluj-Napoca. Dupa constatarea decesului, trupurile neinsufletite ale celor doua femei au fost coborate in subsolul spitalului, la morga, urmand ca dupa efectuarea autopsiei sa fie ridicate de familii, scrie dejeanul.ro.

Daca familia din Nires a putut fi anuntata imediat de decesul persoanei dragi, pentru femeia din Cluj-Napoca lucrurile nu au fost atat de simple, deoarece in actul de identitate pe care il avea asupra ei rubrica de adresa nu era completata. Fiica femeii de 74 de ani si-a ridicat mama de la morga si a dus-o acasa la Nires pentru a o jeli si a pregati inmormantarea crestineasca. Femeia a fost condusa pe ultimul drum de catre toti cunoscutii, miercuri, in cimitirul din Nires. Intre timp, autoritatile au reusit sa identifice un nepot al celeilalte femei, din Cluj-Napoca, iar acesta a inceput de asemenea pregatirile pentru inmormantare. Joi a venit la morga Spitalului Municipal Dej pentru a-si lua matusa moarta si a o duce la Cluj unde urma sa fie inmormantata. Nu s-a gandit nicio clipa ca o astfel de greseala este posibila, asa ca a ridicat capacul sicriului abia dupa ce a ajuns cu el la Cluj-Napoca. Atunci si-a dat seama ca in sicriu nu se afla matusa lui si s-a intors la Dej pentru a cere explicatii.

Tot joi, familia indoliata din Nires a avut parte de o surpriza neplacuta: la poarta le-au batut politistii, care au intrebat-o pe fiica femeii daca este sigura ca persoana inmormantata cu o zi in urma este mama ei. Cu toate ca femeia a fost privegheata cu sicriul descoperit, timp in care mai multi vecini si cunoscuti s-au rugat la catafalcul femeii din Nires, acestia nu si-au dat seama ca plang la capataiul altcuiva. Totusi, oamenii din sat spun ca atat lor, dar si familiei li s-a parut ca persoana aflata in sicriu nu prea seamana cu acea femeie, dar au crezut ca aspectul acesteia s-a schimbat dupa autopsie.

Cazul este acum anchetat de politisti, iar cei de la Medicina Legala au scos din mormantul aflat in cimitirul din Nires sicriul cu femeia ingropata miercuri, pentru a face schimbul de cadavre, astfel incat fiecare familie sa isi poata plange din nou persoana draga plecata la cele vesnice. Urmeaza ca ancheta sa stabileasca cine se face vinovat de eroarea grava de la Morga Spitalului Municipal Dej, iar cel responsabil de acest lucru va fi cercetat pentru neglijenta in serviciu.

Citeşte şi Scandal pe morţi între patronii de pompe funebre din Slatina