CAZ INCREDIBIL în România. Datoare la bancă fără să fi făcut vreun CREDIT

O femeie din ora­şul Zărneşti, judeţul Braşov, este la un pas să-şi piardă casa, din cauza unui credit pe care nu l-a făcut şi nici garantat, la o ban­că în care nu a căl­cat niciodată până la aflarea veştii că îi este datoare cu peste 800.000 de lei. Femeia susţine că nu a semnat niciun act pentru contractarea unui credit şi îl bănuieşte pe  bărbatul căruia i-a cedat firma sa că a trecut-o girant fără ştirea ei.

08 iul. 2014, 06:11
CAZ INCREDIBIL în România. Datoare la bancă fără să fi făcut vreun CREDIT

Raluca Badea a aflat cu stupoare, în data de 19 noiembrie 2013, în urma unei somaţii din partea unei băncii, că trebuie să achite suma de 753.723 RON în baza unui contractul de credit încheiat în data de 1.11.2010, între SC Jsoft Consult SRL şi a Contractului de Fideiusiune (garanţie personală), acte în temeiul cărora instituţia bancară susţine că femeia are calitatea de garant personal al societăţii menţionate, pentru suma iniţială de 600.000 de lei, la care s-au adăugat penalitățile, anunţă mytex.ro.

„Prin falsificarea semnăturii mele, eu aş fi girant în acest contract. Având în vedere că eu nu am încheiat cu banca respectivă nici un contract de credit, nici în calitate de persoană fizică şi nici în calitate de reprezentant a oricărei persoane juridice şi, cu atât mai puţin, nu am încheiat nici un contract de garanţie, am solicitat băncii să îmi comunice respectivele înscrisuri pentru a putea verifica cine a semnat în numele meu, cu siguranță în fals”, a spus reclamanta.

Luna trecută, banca i-a trimis o somație prin care o anunța că daca nu plătește a doua zi după primirea notificării cei aproximativ 820.000 de lei (între timp a mai crescut suma din cauza penalizărilor) va fi executată silit, în baza unei hotărâri judecătorești.

În 25 noiembrie 2013 a formulat către Poliţia Braşov – Serviciul de Investigare a Fraudelor o plângere penală împotriva cesionarului, prin care a solicitat efectuarea de cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, precum şi înşelăciune, dar şi impotriva tuturor funcţionarilor din cadrul băncii pentru neglijenţă în serviciu.

Trei zile mai târziu, a formulat o acţiune în constatarea nulităţii absolute a contractului de credit, precum şi a contractului de fideiusiune, la Tribunalul Braşov. În data de 19 martie 2014, Raluca Badea s-a adresat Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, cu o plângere penală împotriva reprezentantilor băncii.