Caz incredibil în judeţul Vaslui. A fost amendat de poliţie pentru că era bâlbâit

Un bărbat din judeţul Vaslui a fost amendat pentru că a sunat beat la 112. Cel putin asta a crezut politistul care a ajuns la casa omului. Judecătorii au anulat însă amenda după ce si-au dat seama că bărbatul nu era beat, ci bâlbâit.

07 ian. 2020, 06:37
Caz incredibil în judeţul Vaslui. A fost amendat de poliţie pentru că era bâlbâit

Bărbatul are 62 de ani şi locuieşte în comuna vasluiană Corni Albești. El a fost amendat cu 500 de lei de un polițist care s-a deplasat la domiciliul acestuia în urma unui apel efectuat la 112. Omul legii a considerat că apelantul, respectiv bărbatul de 62 de ani, era în stare de ebrietate și că nu se justifică urgența apelului.

Bărbatul, Ion Chirvase, sunase la 112 pentru a reclama faptul că fiul său a fost răpit de un individ, din curtea locuinței sale. Agenții de poliție s-au deplasat imediat la fața locului și l-au găsit pe fiul lui Ion Chirvase în curtea presupusului agresor, dar a declarat polițiștilor că nu a fost răpit ci că a mers de bunăvoie. Potrivit realitateadevaslui.net, agentul de poliție care s-a deplasat la caz în urma sesizării l-a amendat pe Ion Chirvase cu suma de 500 de lei, pentru apel nejustificat la 112, în procesul verbal de constatare consemnând că acesta (apelantul) se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani a contestat amenda în instanță, menționând și aspectul că în trecut, presupusul agresor l-ar fi bătut existând deci un real conflict între cei doi. De asemenea, Ion Chirvase a susținut în fața judecătorului că din cauza faptului că este bâlbâit, este acuzat de foarte multe ori pe nedrept că se află sub influența băuturilor alcoolice.

Pe baza acestor mărturii, Judecătoria Vaslui i-a anulat amenda bărbatului din localitatea Corni Albești, după ce s-a dovedit că apelul a fost justificat, existând temerea ca presuspusul agresor să se răzbune în urma unui conflict mai vechi. Judecătorul a ținut cont și de aspectul că Ion Chirvase este bâlbâit, lucru care se pare că l-a indus în eroare pe polițistul deplasat la domiciliul acestuia în urma apeului la 112 și a considerat că este beat.