Caz incredibil la BAC 2014. O elevă de 10 a luat o decizie HALUCINANTĂ, din cauza căreia A PICAT examenul

O absolventă de clasa a XII-a, cu nota zece la Bacalaureat, de la un colegiu din Iaşi, se află într-o situaţie ieşită din comun. Psihologii au precizat că o asemenea situaţie, dacă nu este bine controlată de părinţi şi profesori, se poate sfârşi tragic.

16 iul. 2014, 08:30
Caz incredibil la BAC 2014. O elevă de 10 a luat o decizie HALUCINANTĂ, din cauza căreia A PICAT examenul

Totul a plecat de la o absolventa de clasa a XII-a, promotia 2013, de la profilul Matematica – Informatica a unui colegiu de elita din municipiul Iasi. Dupa ce a renuntat anul trecut sa sustina examenul de maturitate, a luat parte la recent incheiata sesiune de vara a Bacalaureatului. Totul a mers perfect pentru ea, avand note de zece pe linie, la toate probele orale si la cele scrise. Totusi, la sustinerea ultimei teze, respectiv la disciplina Fizica, totul a luat o intorsatura halucinanta, potrivit bzi.ro.

Vorbim de o fata foarte buna, extrem de inteligenta si cu rezultate deosebite. Este o perfectionista, un om care are teluri inalte. Totusi, la proba de la Fizica, s-a uitat pe subiecte, a vazut ca ar face doar de 9.80 si a decis sa dea teza goala, fara un cuvant scris. A primit doar un punct din oficiu. Avea zece pe linie si a considerat ca nu e bine daca nu primeste zece si aici. (…) Eu cred ca totul pleaca de la presiunea care se pune pe elevi si liceeni ca sa primeasca note de zece si din cauza sistemului prost din Romania care ii epuizeaza pe tineri si ii suprasolicita„, a marturisit un apropiat al absolventei de liceu.

CITEŞTE ŞI: Singura elevă din judeţul Harghita, care a obţinut media 10 la Bac 2014, îşi continuă studiile în România