Caz incredibil la Spitalul din Braşov. O tânără cu coronavirus nu poate face RMN dintr-un motiv halucinant

O tânără în vârstă de 26 de ani s-a infectat cu coronavirus după ce a ajuns la Spitalul Județean Brașov din cauza unor probleme de sănătate. Aceasta nu poate face o examinare RMN, pentru că nu are cine să decontamineze încăperea în care este montat aparatul.

28 iun. 2020, 08:04
Caz incredibil la Spitalul din Braşov. O tânără cu coronavirus nu poate face RMN dintr-un motiv halucinant

Testul pentru coronavirus, pe care l-a făcut la internare Maria Vidu, a fost negativ. După mai puțin de patru zile, a fost depistată pozitiv și mutată într-o unitate COVID, la Spitalul de Neurologie Brașov.

„Mi s-a spus că a luat Covid-19 din spital, din greșeală”, a povestit sora pacientei, Ana Vidu, pentru Digi24.

De cinci săptămâni, pacienta nu poate face o examinare RMN, pentru că nu are cine să decontamineze încăperea în care este montat aparatul. Fata are o tumoră cerebrală, iar examinarea RMN este vitală pentru tratamentul urgent de care are nevoie.

Orice tratament pentru tumoare depinde de investigația RMN. Spitalul la care a ajuns pacienta are un aparat de examinare prin rezonanță magnetică nucleară, dar acesta nu a fost folosit.

Potrivit Digi24, Spitatul de Psihiatrie și Neurologie este unitate COVID de la începutul lunii aprilie. Potrivit conducerii unității, aparatul RMN nu este, însă, pe circuitul COVID.

Internată într-un spital cu aparat RMN modern, Maria așteaptă de cinci săptămâni investigația vitală. N-a putut-o face, pentru că are Covid, iar angajații spitalului nu au proceduri pentru dezinfecția aparatului și a camerei în care este montat.

„S-a încercat transferul, din câte știu eu, și nu s-a reușit nicăieri. Sunt niște probleme legate de RMN, ca aparatură și RMN, ca și incintă. Rămâne un spațiu care nu poate fi dezinfectat”, a spus dr. Florin Bâgiu, director la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov.

Ana Vidu, sora pacientei: „Mi se încalcă drepturile omului, e o crimă, din punctul meu de vedere. De ce nu există, în niciun spital din țara asta, un RMN, la care să aibă acces și pacienții pozitiv COVID (…).”

Citeşte şi Virgil Musta, despre al doilea val al pandemiei: Este deja prezent în anumite zone. Să nu „ne relaxăm” cu mai multe restricţii