O fată de 9 ani riscă să ajungă în ORFELINAT. Statul consideră că străbunicul ei e prea bătrân s-o crească

O copilă de 9 ani riscă să ajungă în grija statului pentru că străbunicul care o îngrijeşte este considerat de autorităţile române prea bătrân s-o crească. Omul de 75 de ani spune că nimeni nu o poate îngriji pe copilă mai bine şi nu vrea să o lase într-un orfelinat. Fetiţa este în grija străbunicului de când avea doar câteva luni deoarece mama sa a abandonat-o. Sute de oameni au semnat o petiţie online şi cer statului să nu-i despartă pe cei doi.

07 iun. 2014, 05:23
O fată de 9 ani riscă să ajungă în ORFELINAT. Statul consideră că străbunicul ei e prea bătrân s-o crească

„Eu aş vrea să nu mi-o ia. Nu am pretentie sa-mi dea nimic. Sa-mi lase copilul. Pana acum am fost bun sa o cresc. Am spalat la mana… Ajutati-ma, va rog… Nu le-o dau…cand vin ii dau afara, ma duc la puscarie si tot fata nu le-o dau”, le-a declarat bătrânul jurnaliştilor. 

Gheorghe Mardari este singura rudă care a salvat fetiţa să ajungă la un orfelinat atunci când mama sa a abandonat-o. Deşi este străbunicul ei, Gabriela îi spune bătrânului de 75 de ani tată. De fapt, i-a fost şi tată, şi mamă, a îngrijit-o de când avea doar două luni. Acum însă, Protecţia Copilului vrea s-o ia pe fetiţă din grija singurului părinte pe care l-a cunoscut, pe motiv că ar fi prea bătrân să mai aibă grijă de copilă.

Inspectorii de la Protectia Copilului nu au tinut cont că între pensionar şi fetiţă există o relaţie cu adevărat specială. Gabriela va împlini anul acesta 9 ani. Cel mai probabil, saptamana viitoare va fi luata de langa strabunic si data in plasament.

„Din cauza varstei, respectiv 75 de ani, domnul nu mai poate face fata solicitarilor de care este nevoie pentru ingrijirea unui copil in varsta de 9 ani”, a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant DGASPC.

Gabriela este terorizată la gândul că va trebui să se despartă de bărbat şi de casa în care a făcut primii paşi. 

„Îl iubesc mult pe tata. Vreau să stau la el”, le-a spus copila jurnaliştilor.