Caz incredibil, un angajat la stat n-a mai trecut de 15 ani pe la serviciu, dar a încasat în fiecare lună un salariu de 3.000 de euro. I se spune „Regele absenţelor”

Un bugetar din Italia, cunoscut sub numele de „regele absențelor” în presa din peninsulă a depășit recordul național de absentat de la serviciu, după ce a încasat salariul fără să se prezinte la muncă vreme de 15 ani.

22 apr. 2021, 10:19
Caz incredibil, un angajat la stat n-a mai trecut de 15 ani pe la serviciu, dar a încasat în fiecare lună un salariu de 3.000 de euro. I se spune „Regele absenţelor”

Polițiștii italieni spun că angajatul, botezat „regele absenţelor” a fost plătit cu salariul lunar, încasând un total de 538.000 de euro (aproximativ 3.000 de euro pe lună), în ciuda faptului că nu s-a prezentat la serviciu din 2005. Bărbatul avea contract de muncă la spitalul Pugliese Ciaccio din orașul sudic Catanzaro.

În vârstă de 67 de ani, bărbatul riscă acum să fie condamnat pentru abuz în serviciu, uz de fals și extorcare. Șase manageri sunt, de asemenea, investigați pentru că ar fi permis acestuia să lipsească de la serviciu fără să ia nicio măsură, o practică utilizată frecvent în sectorul public italian, conform New York Magazine.

Polițiștii au investigat situația ca parte a unui efort mai amplu, descoperind că bărbatul a amenințat-o pe directoarea spitalului pentru a face în așa fel încât aceasta să nu înceapă o cercetare disciplinară împotriva lui.

Citeşte şi Româncă plecată de 11 ani la muncă în Italia, mesaj emoţionant: „Mi s-au umplut buzunarele, dar am sărăcit la suflet”

Ulterior, directoarea s-a pensionat, iar „regele absenţelor” a continuat să lipsească de la serviciu pentru că nimeni din conducerea spitalului nu l-a mai verificat.

În 2016, guvernul a înăsprit legea în ce privește absenteismul la serviciu, în contextul în care o investigație a dezvăluit că aceasta este o practică des utilizată printre bugetarii italieni.

Citeşte şi Mărturii din dosarul Microsoft. Afaceristul Claudiu Florica: „Procurorul de caz mi-a spus ca e obligat sa deschida acest dosar pentru a repara din imaginea sefei, dna Kovesi”


loading...
Partenerii noștri