Caz revoltător. Bătrân mort în parc, ambulanţa a venit după o oră

Caz revoltător în județul Cluj! Un bunic a murit într-un parc din Gherla, aşteptând o oră să vină ambulanţa! Omului i s-a făcut rău în timp ce era cu nepoțelul la plimbare și dintr-o dată a căzut la pământ.

26 nov. 2019, 06:51
Caz revoltător. Bătrân mort în parc, ambulanţa a venit după o oră

Oamenii care erau în zonă au sunat imediat la 112 și apoi au încercat să îl resusciteze pe bătrân. Cum însă nicio ambulanță din Gherla nu era liberă, a fost trimisă una de la Cluj care a ajuns abia după o oră când omul era deja mort.

Medicii nu au făcut altceva decât să declare decesul. Oamenii care au încercat să îl salveze pe bătrân spun că acesta a mai trăit 20 de minute de când a căzut și că dacă ajungea mai devreme ambulața, putea să fie salvat. 

„Este o situație cât se poate de tristă”, recunosc și cei de la Ambulanță. „Nu avem medici, nu avem mai multe mașini. Dacă se face apel la 112 și suntem trimiși la cazuri, suntem obligați să mergem, fără excepție. Dar de multe ori avem parte de oameni care acuză dureri de cap, de picioare sau au tensiunea mărită. În timp ce noi mergem la 20-30 km de casă ca să facem o injecție, la un caz care nu era urgent, alți oameni au nevoie de ajutorul nostru în altă parte și nu avem cum să-i ajutăm.”

Înființarea unui centru SMURD la Gherla, despre care s-a tot discutat în ultima vreme, ar fi o bulă de oxigen, care ar permite o reacție mai bună la urgențele medicale. Dar până la construcția unui sediu și punerea pe roate a salvatorilor, mai este ceva vreme.