Caz revoltător de Anul Nou. I-au băgat petarda în gură unui căţeluş IMAGINI ŞOCANTE

O cățelușă a fost grav rănită la Satu-Mare după ce mai mulți bărbați i-au băgat în gură o petardă care a explodat. 

01 ian. 2020, 09:46
UPDATE: Tudor – Tim Ionescu, secretar general adjunct al ALDE, a vorbit despre cazul câinelui mutilat cu o petardă, de la Satu-Mare.

„Este foarte clar. Vorbim de mutilare şi rele tratamente aplicate animalelor. Este o infracţiune, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni, la un an sau amendă penală. Judecătorul este cel care decide care este pedeapsa pe care o vor primi făptuitorii, dacă sunt mai mulţi, pentru că în acest moment nu sunt prea multe informaţii. Sper ca pedeapsa să fie cea mai drastică. Sunt sceptic, din păcate, în privinţa acestui lucru pentru că realitatea ultimilor ani ne-a arătat că procurorii şi judecătorii tind să nu dea sau să ceară pedeapsa cea mai drastică în aceste cazuri.

Şi trebuie să ne uităm şi la responsabilii pentru continuarea existenţei acestor cazuri… Responsabilii sunt toate cele trei puteri ale statului, din păcate, dacă stăm să analizăm. Puterea Executivă, la nivel local şi naţional. Mă refer, la nivel local, la autorităţile locale, cele care ar fi trebuit să soluţioneze această problemă pentru că acel câine, în primul rând, nu avea ce să caute, fără stăpân, în oraşe, comune, pe domeniul public şi ar fi trebuit să fie ridicat de pe stradă, dus într-un centru, să fie promovat spre adopţie şi să stea într-o familie”, a spus Tudor – Tim Ionescu pentru DCNews

Caz şocant de Anul Nou la Satu Mare. Un ONG pentru drepturile animalelor a făcut public cazul și anunță că au fost făcute mai multe plângeri. De asemenea, Asociația a anunțat că oferă recompensă pentru aflarea făptașilor. ”Din păcate acesta este rezultatul PETARDELOR. A început „show-ul , distracție cu petarde pe seama câinilor…” Acest suflet își ducea traiul din mila câtorva persoane, care îi ofereau mîncare și apă, ba chiar e și sterilizata, dar câțiva nemernici s-au găsit să se distreze pe seama ei, și nu oricum….ci i-au băgat petardă în gură…( să fie siguri că au de ce râde)…”, a scris Asociația pe contul de Facebook pe 30 decembrie.Cățelușa a supraviețuit, iar după intervenția chirugicală se află sub tratament. Între timp s-au făcut mai multe plângeri, potrivit Asociației.

ONG-ul Free Life a anunțat că va cere verificarea camerelor de supraveghere din zona în care a avut loc accidentul și face apel la cetățeni în cazul în care au informații.
 
Probleme din cauza petardelor au fost şi în Bucureşti. Şase incendii au fost provocate în ultimele 24 de ore ca urmare a utlizării artificiilor şi petardelor, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov. De asemenea, un adolescent a fost rănit de o petardă, suferind un traumatism cranio-facial.

” În ultimele 24 h, pompierii ISUBIF au acţionat în cazul a 399 situaţii de urgentă (323 intervenţii SMURD, 31 incendii, 45 alte situaţii), o valoare peste media zilnică înregistrată în această perioadă a anului. Din cauza utilizării mijloacelor pirotehnice au fost generate 6 incendii, iar pompierii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat în 6 cazuri”, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

ISU menţionează cazul unui băiat în vârstă de 14 ani, din localitatea Dudu, rănit de explozia unei petarde şi găsit în stare de inconştientă, cu traumatism cranio-facial grav. El a fost stabilizat şi transportat ulterior la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Totodată, pompierii ISUBIF au fost prezenţi, în misiune, la evenimentele cu public numeros din Piaţa Constituţiei, Parcul Titan, localităţile Otopeni, Buftea, pentru a monitoriza şi preveni producerea unor evenimente nedorite.
Pompierii recomandă populaţiei să manifeste prudentă la punerea în funcţiune a instalaţiilor de incălzire cu lemne, reşouri sau alte echipamente, deoarece în această perioadă creşte riscul de producere a incendiilor, pe fondul nerespectării unor măsuri elementare.