Caz REVOLTĂTOR în Covasna. Pacient trimis acasă de medici, MORT după o oră

Un bărbat de 47 de ani din Covasna a murit la o ora dupa ce doctorul de garda l-a consultat si i-a spus ca nu reprezinta o urgenta.

11 apr. 2015, 05:17
Caz REVOLTĂTOR în Covasna. Pacient trimis acasă de medici, MORT după o oră

Omul nu a primit tratament, ci doar recomandarea sa aduca o trimitere, de la medicul de familie, daca vrea sa fie internat. Insa n-a mai apucat. Ajuns acasa, s-a prabusit, iar echipajul SMURD s-a straduit in zadar sa-l resusciteze, scrie ziaruldevalcea.ro.

Laszlo Szigeti din Targu Secuiesc, Covasnanu, se stia bolnav. De trei zile simtea insa o durere in piept, iar piciorul stang i se umflase. S-a dus la camera de garda a spitalului municipal, unde un medic i-a luat tensiunea, l-a examinat corporal si i-a facut un EKG. A constatat ca omului ii batea inima cam repede, dar nu s-a ingrijorat din aceasta cauza. Trimis acasa, barbatul a apucat sa spuna ca i s-a cerut o trimitere de la medicul de familie, apoi a intrat in coma si a murit.

Revoltate, rudele au cerut explicatii de la spital. Medicii nu se simt insa vinovati.

„S-a efectuat un examen fizic fara examinari de laborator si un EKG care atunci era normal. Pacientul a fost lasat la domiciliu, nu am informatii ca ar fi prescris medicatie sau reteta”, a spus Maria Tarczali, reprezentantul spitalului municipal Targu Secuiesc.

Rezultatul necropsiei scoate la iveala un fapt tulburator: barbatul suferea, fara sa stie, de ciroza. Pentru ca nimeni nu si-a dat seama cat de grava este starea lui, boala i-a afectat toate functiile organismului.

Omul a murit de insuficienta cardio respiratorie, la numai o ora dupa ce medicul il trimisese, pe picioare, acasa.